Programul Start-Up Nation: o oportunitate pentru românii din diaspora de a investi în România

SUBVENȚII. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat o veste promițătoare pentru românii din diaspora care își doresc să revină în țară și să investească în afaceri locale. Conform unui anunț oficial publicat pe pagina web a ministerului, www.turism.gov.ro, programul Start-Up Nation, ajuns la cea de-a treia ediție, oferă oportunitatea de a obține finanțare pentru inițierea și dezvoltarea de afaceri, consolidând astfel legătura dintre diaspore și România.

Prin intermediul acestei inițiative, românii din străinătate pot accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a-și lansa propria afacere în țară. Mesajul transmis de Constantin Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, este unul încurajator: “România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei.”

Suma maximă de 200.000 lei poate fi obținută prin acest program, cu condiția creării a cel puțin două locuri de muncă cu normă întreagă în cadrul proiectului propus. Pentru cei care optează să creeze un singur loc de muncă, suma maximă acordată este de 100.000 lei. Pentru a beneficia de finanțare, companiile selectate trebuie să asigure o cofinanțare în valoare de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului, contribuind astfel la dezvoltarea afacerii propuse.

Pentru a se înscrie în program, solicitanții trebuie să completeze cererea exclusiv online, utilizând platforma granturi.imm.gov.ro. Termenul limită pentru înregistrare este 1 septembrie.

În cazul în care doritorii au întrebări sau doresc mai multe detalii, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a pus la dispoziție un număr de call-center: 021 90 59, unde specialiștii pot oferi asistență și clarificări.

Această inițiativă se aliniază eforturilor de a stimula dezvoltarea economică și de a atrage competențe și investiții în țară. Prin intermediul programului Start-Up Nation, se deschid noi căi pentru cei interesați să contribuie la creșterea potențialului de afaceri al României, reprezentând un pas semnificativ spre întărirea legăturilor cu diasporele și valorificarea resurselor și ideilor acestora în beneficiul întregii țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare