Programul Tezaur lansează o nouă tranșă cu dobânzi atractive: până la 7,20% pe an

FINANȚE. Ministerul Finanțelor anunță că o nouă tranșă a Programului Tezaur va fi disponibilă începând de miercuri, oferind oportunitatea de a investi cu dobânzi de până la 7,20% pe an. Succesul edițiilor anterioare a stârnit interesul a peste 30.000 de români care au investit aproape 1,4 miliarde de lei, conform ministrului Marcel Boloș. Lansarea noii tranșe va fi accesibilă pentru români începând de această miercuri, punând la dispoziție două opțiuni de maturitate: una de 1 an și alta de 3 ani, cu dobânzi aferente de 6,30% și, respectiv, 7,20% pentru un an de investiție. Este important de menționat că aceste titluri de stat au o valoare nominală specifică.

Ministrul Boloș subliniază: ,,Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziție ne arată interesul românilor pentru oportunități solide de a economisi în siguranță. Randamentul atractiv și riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricții privind suma ce poate fi depusă.”

Persoanele interesate să beneficieze de această oportunitate pot achiziționa noile titluri în mai multe moduri:

Între 23 august și 14 septembrie, online, doar persoanele fizice înregistrate în SPV (Sistemul de Plasament Voluntar) pentru titlurile lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.
Între 23 august și 15 septembrie, direct de la sediul unităților Trezoreriei Statului.
Între 23 august și 14 septembrie în mediul urban și 23 august – 13 septembrie în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.
Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur prezintă flexibilitate în tranzacționare și posibilitatea de a fi răscumpărate în avans. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, o singură dată pe an. Investitorii au opțiunea de a efectua una sau mai multe subînscrieri și au posibilitatea de a anula aceste subînscrieri în perioada de subscriere prin depunerea unei cereri.

Este important de menționat că persoanele eligibile pentru acest program sunt adulții care au împlinit vârsta de 18 ani la momentul efectuării subscrierii. Această inițiativă reprezintă o oportunitate atractivă pentru români de a-și valorifica economiile într-un instrument financiar sigur și profitabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare