Progres în lucrările de modernizare a Lotului 1 al DJ 107 I – Transalpina din Apuseni

RUTIER. Un nou capitol în modernizarea infrastructurii rutiere a României începe să prindă contur, odată cu începerea lucrărilor semnificative la Lotul 1 al DJ 107 I – cunoscut și sub numele de Transalpina de Apuseni. După ce a fost așternut stratul de binder, au demarat operațiunile de turnare a primului strat de asfalt de uzură pe o distanță de peste 30 de kilometri, cu planuri de extindere ulterioară până la km 30.

Această etapă reprezintă un moment crucial în procesul de modernizare al acestei importante artere rutiere. Transalpina de Apuseni, cu tot potențialul său turistic și economic, va beneficia de o infrastructură rutieră îmbunătățită, care va asigura accesul mai rapid și mai sigur pentru localnici și pentru turiști deopotrivă.

Un alt aspect notabil al acestor lucrări este montarea a peste 50.000 de metri liniari de parapeți metalici. Această măsură are ca scop îmbunătățirea siguranței pe traseu, asigurând protecția șoferilor și a pasagerilor în cazul unor situații neprevăzute. Montarea acestor elemente de siguranță este esențială pentru a face traseul mai sigur și mai accesibil, contribuind la reducerea riscului de accidente.

Planurile pentru continuarea lucrărilor sunt ambitioase și în curând, în a treia decadă a lunii august, se va da startul unei noi premiere pe Transalpina de Apuseni – începerea lucrărilor la Lotul 1 al DJ 107 I. Acest proiect de modernizare este vital pentru îmbunătățirea conexiunilor rutiere dintre diferitele zone ale țării și pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunilor prin care trece traseul.

Astfel, prin efortul comun al autorităților, constructorilor și tuturor celor implicați în acest proiect, România își asigură un viitor mai bun în ceea ce privește infrastructura sa rutieră. Modernizarea Transalpinei de Apuseni va aduce beneficii semnificative pentru economie, turism și pentru toți cei care folosesc această rută pitorească și importantă. Cu fiecare pas făcut către finalizarea acestor lucrări, se deschid noi orizonturi pentru dezvoltarea durabilă și pentru îmbunătățirea calității vieții în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare