Proiect de Lege – Accesul minorilor sub 16 ani pe platformele de social media, doar cu acordul părinților

PROPUNERE. Într-o mișcare menită să sporească siguranța copiilor în mediul online, liberalii au pregătit un proiect de lege care propune că minorii sub vârsta de 16 ani ar trebui să aibă acces pe platformele de social media doar cu acordul părinților.

În cadrul unei dezbateri pe această temă, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat importanța abordării acestor probleme printr-un cadru interdisciplinar. El a avertizat că găsirea soluțiilor nu este o sarcină ușoară, deoarece orice regulă privind comportamentul uman în mediul online aduce în discuție dileme legate de protejarea libertății în spațiul virtual.

Ciucă a declarat: “Așa cum arată numeroase studii, accesul copiilor la internet poate avea atât efecte pozitive, cât și efecte negative. Misiunea noastră este să maximizăm impactul efectelor pozitive și să minimizăm cât mai mult pe cât posibil efectele negative. Ceea ce vreau să subliniez este necesitatea de a trata cu cea mai mare atenție un subiect de o asemenea importanță, care ține de educația tinerilor și de asigurarea siguranței lor. Această dezbatere, precum și viitoarea inițiativă legislativă, nu ar trebui să fie privite ca pe un conflict între generații.”

Propunerea de a limita accesul minorilor pe platformele de social media cu acordul părinților ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care copiii și adolescenții interacționează cu mediul online, în timp ce se pune un accent deosebit pe siguranța și protecția acestora. Dezbaterile viitoare și evoluția acestei propuneri vor fi importante pentru definirea unui echilibru între libertatea online și siguranța minorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare