PROIECT – În Târgu Mureș, 1,5 milioane de lei pentru pachete cu alimente de câte 10 lei pentru 1.660 de pensionari: au greșit calculul în documentul oficial

0
733

AJUTOR. Astăzi, 30 martie 2020, forul deliberativ al municipiului Târgu Mureș supune votului alocarea sumei de 1,5 milioane de lei destinată acordării de pachete cu alimente de strictă necesitate pensionarilor cu vârsta de peste 65 ani, pe perioada declarării stării de urgență generată de pandemia cu coronavirus. Pachetele vor fi acordate pe baza cuponului de pensie.

 

Proiectul de hotărâre a fost propus de consilierul local Călin Moldovan și presupune acordarea de trei ori pe săptămână a unui pachet în valoare de 10 lei. Calculul din proiectul de hotărâre este, însă, eronat. În documentul care le va fi prezentat astăzi consilierilor locali se presupune că suma de 1,5 milioane de lei va fi suficientă timp de “aproximativ o lună” pentru aproximativ 1.660 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor.

 

În fapt, dacă un pachet are valoarea de 10 lei, se pot acorda 150.000 de pachete, care împărțite la 1.660 de pensionari ar acoperi o perioadă de 30 de săptămâni, adică 7 luni și jumătate, nu “aproximativ o lună”.

 

Vali STOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ