PROIECT – O creșă nouă și o minciună veche în municipiul Târgu Mureș

0
321

SITUAȚIA CREȘELOR. Administrația locală din municipiul Târgu Mureș a repartizat o suprafață de aproape 5.900 mp construirii unei noi creșe. Terenul face parte dintr-un lot de 23.778 mp, localizat pe strada Milcovului, în apropierea Liceului Tehnologic “Aurel Perșu”, și este în proprietatea municipalității, urmând să fie dezmembrat pentru realizarea investiției.

 

Proiectul noii creșe, care este prevăzută „cu o capacitate maximă de locuri 10 -11 grupe de copii” (conform unui comunicat remis de Primăria Târgu Mureș), va fi realizat printr-o investiție din bugetul de stat, prin Programul național de construcție creșe demarat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, program despre care ministrul Cseke Attila a prezicizat în 27 iulie că este “gata de implementare, în luna august urmând să fie aprobată realizarea a 100 de unităţi în toate judeţele ţării”.

 

Primarul Soós Zoltán e convins că și acest proiect privind noua creșă de pe strada Milcovului din Târgu Mureș va fi inclus în program, spunând că se bazează pe concluziile unei “întâlniri de lucru, de la sfârșitul lunii iunie”, pe care a avut-o cu ministrul Dezvoltării.

 

În acest moment, municipalitatea susține fals, preluând un slogan recitat și de defuncta administrație, că are în procedură de lucru și creșa de pe strada Apaductului, “proiect pe fonduri europene, în valoare de aproximativ 11 milioane de lei”.

 

În fapt, creșa de pe strada Apaductului (stradă scrisă greșit în nomenclatorul stradal, pentru că lingviștii nu sunt consultați atunci când se botează câte-o stradă în Târgu Mureș – corect: Apeductului) este un proiect de 12,1 milioane de lei (exact: 12.155.111,48 lei), din care doar aproape 2,8 milioane de lei (exact: 2.791.295,58 lei) reprezintă fonduri europene, cea mai mare parte a banilor provenind din pușculița orașului. Această creșă va deservi 80 de copii (pe 6 grupe) și are termen de finalizare în 31 octombrie 2022.

 

În municipiul Târgu Mureș există doar 6 creșe de stat funcționale, cu o capacitate totală de 337 locuri disponibile, cererea depășind cu mult numărul de locuri existent.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ