Proiect pilot al UE la granițele țării

PROIECT PILOT. Este informația momentului privind aderarea la Schengen a României!… asta după ce autoritățile de la București vor implementa, alături de Comisia Europeană, un proiect-pilot pentru gestionarea migrației, în condițiile în care Austria spune că acesta a fost principalul motiv pentru respingerea aderării țării noastre și a Bulgariei în cadrul Consiliului JAI din decembrie 2022.

Răsturnare de situație privind aderarea la Schengen a României! Proiect pilot al UE la granițele țării
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, au semnat o scrisoare de intenţie pentru lansarea unui proiect-pilot care prevede că România va implementa mai multe noi instrumente în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor şi cooperării internaţionale. Inițiativa vine după ce Austria a respins aderarea României și Bulgariei la Schengen invocând problema migrației.

Am decis să ne alăturăm acestui proiect ca un semnal de angajament profund în aceste vremuri pline de provocări, pentru a arăta încă o dată că România a acționat întotdeauna în spirit de solidaritate și responsabilitate la nivelul UE, că dorința noastră este în continuare să fim parte la soluțiile comune și să sporim încrederea în valorile europene comune“, a subliniat șeful MAI, Lucian Bode.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a menționat că proiectul va demonstra partenerilor europeni „modul în care bunele practici românești în aceste domenii pot fi implementate la scară largă“.

Comisarul European Ylva Johansson a dat asigurări privind sprijinul deplin al Comisiei Europene în implementarea obiectivului.

Prin acest proiect-pilot, România aduce o contribuție extrem de valoroasă la efortul european comun de a gestiona provocările migrației într-un mod eficient, comun și unit“, a explicat oficialul.

Implementarea proiectului va fi realizată cu sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei Europene și al instituțiilor europene specializate, precum Agenția UE pentru Azil, Europol, Frontex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare