Proiectul centurii Târgu Mureșului ar putea fi demarat anul viitor

INFRASTRUCTURĂ. Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că ultimul aviz necesar pentru construirea centurii ocolitoare a Municipiului Târgu Mureș a fost eliberat pe 17 iunie de Ministerul Apărării Naționale. Acest aviz era esențial deoarece traseul noii centuri trece pe lângă un poligon de tragere acreditat NATO.

Dobre a precizat că, în perioada următoare, se vor demara procedurile pentru aprobarea noilor indicatori tehnico-economici, după care se va organiza licitația pentru stabilirea constructorului:

“Termenul pentru ca, prin Hotărâre de Guvern, să fie aprobați noii indicatori tehnico-economici pentru centura ocolitoare a Municipiului Târgu Mureș este luna octombrie. (…) Reușim până în decembrie să ținem licitația pentru execuția lucrării, ceea ce ne dă speranța ca, în primele luni ale anului 2025, să pornească execuția.”

Mai trebuie adoptată și o Hotărâre de Guvern pentru exproprierea suprafețelor de teren apărute în urma actualizării documentației tehnice. Valoarea totală a investiției, actualizată în 2023, este de peste 1 miliard de lei, cu TVA inclus, iar sursele de finanțare sunt POIM – fonduri europene, și Guvernul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare