Proiectul Metamorfoze – Artă stradală

ARTĂ. Anul cesta arta stradală prin proiectul Metamorfoze a lansat provocarea artiștilor locali de la Visual-Light CREW & BlackBook Creative Group.
Proiectul s-a intitulat “Târgu Mureșul viitorului…” și s-a concentrat pe metamorfozarea a două transformatoare electrice din oraș.

Proiectul a fost pus la cale de 3G HUB, cofinanțat de Primăria Târgu Mureș, în urma câștigării concursului de proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale pe anul 2022.

Prima pictură murală poartă semnătura V-Light Crew și este amplasată în Complexul Weekend din Târgu Mureș. Aceasta prezintă o viziune anamorfică a orașului, subliniind balanța dintre natură și tehnologie.

Cel de-al doilea mural prezintă un tablou în patru laturi, semnat BlackBook Creative Group, ce simbolizează relația dintre “Mama Natură” și orașul Târgu Mureș, astfel arta stradală a ajuns printre blocuri în cartierul Tudor Vladimirescu, în locurile în care nimeni nu se așteaptă să observe ceva mai colorat, mai nou, mai viu.

“Din punctul nostru de vedere, viitorul orașului nostru ar fi unul optim dacă natura ar fi în prim-plan, dincolo de jungla de beton și dincolo de zonele industriale ale orașului”, spune Dishy de la Blackbook Creative Group.

Anul trecut , proiectul Metamorfoze a colorat zidul de pe strada Cutezanței sau școala din cartierul Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare