Proiectul spitalului oncologic Medex – Ministrul Rafila, oaspete de onoare la vizita în spitalul Medex

SPITAL. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a efectuat o vizită la Spitalul Medex din Târgu Mureș, unde a fost primit cu căldură de familia Bența, fondatoarea instituției.  Rafila a fost impresionat de echipamentele moderne și facilitățile oferite de noul spital, exprimându-și sprijinul pentru inițiativele care promovează sănătatea și îngrijirea medicală de calitate în România. Deschiderea oficială a Spitalului Medex este programată pentru luna iunie a acestui an, marcând un moment important în îmbunătățirea serviciilor medicale disponibile în regiune.

Proiectul Spitalului Oncologic Medex, în valoare de peste 150 de milioane de lei, este rezultatul colaborării strânse între Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, Asociația pentru Suport și Inițiativă (ASI) România și un grup de medici adventiști dedicați. Aceștia au avut viziunea îndrăzneață de a înființa primul Spital Oncologic Adventist din România, pentru a răspunde nevoilor complexe ale pacienților cu afecțiuni oncologice.

Spitalul Oncologic Medex va fi dotat cu 116 paturi, oferind astfel un număr semnificativ de locuri pentru pacienții care necesită îngrijire medicală specializată. În plus, va include 18 specialități de ambulatoriu și 4 laboratoare, asigurând astfel o gamă completă de servicii medicale, de la diagnosticare la tratament și îngrijire de urgență.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui proiect este orientarea sa către nevoile reale ale comunității. Spitalul Oncologic Medex va fi proiectat conform standardelor internaționale, oferind un mediu sigur, confortabil și modern pentru pacienți și personalul medical. De asemenea, va fi echipat cu tehnologii de ultimă generație, facilitând diagnosticul precoce și tratamentul eficient al afecțiunilor oncologice.

Se estimează că Spitalul Oncologic Medex va fi operațional începând cu luna iunie a acestui an. Această inaugurare va marca un moment semnificativ pentru comunitatea medicală locală și pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni oncologice. Prin oferirea unor servicii medicale de înaltă calitate și prin concentrarea pe îngrijirea și confortul pacienților, acest proiect reprezintă un pas important în îmbunătățirea sistemului de sănătate din Târgu Mureș și din întreaga regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare