Propunere legislativă – gestionarea pisicilor fără stăpân

PROIECT DE LEGE. O propunere legislativă privind modificarea și completarea unei ordonanțe de urgență existente vizează gestionarea pisicilor fără stăpân într-un mod similar cu gestionarea câinilor fără stăpân. Potrivit acestei propuneri, pisicile considerate a fi fără stăpân ar putea fi capturate, duse în adăposturi și, după caz, eutanasiate.

În conformitate cu propunerea, expresia “animal fără stăpân” include orice pisică crescută, adăpostită sau ținută pe domeniul public, în locuri publice sau în spațiile adiacente acestora, în afara proprietății stăpânului sau deținătorului acestuia, necontrolată, nesupravegheată, liberă sau abandonată.

Pisicile fără stăpân vor fi cazate în adăposturile serviciilor specializate pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare. Populația va fi informată despre existența adăpostului, programul de vizitare, posibilitatea de adopție sau revendicare prin afișare la sediul adăpostului și al serviciului specializat.

Propunerea prevede, de asemenea, că pisicile bolnave incurabile, declarate ca atare în urma unui examen medical efectuat de medicul veterinar, pot fi eutanasiate de îndată, în baza unei fișe de observație, cu asistența reprezentanților din partea organizațiilor neguvernamentale pentru protecția animalelor.

Această propunere legislativă aduce în atenție necesitatea unei reglementări clare și coerente pentru gestionarea pisicilor fără stăpân, pentru a asigura atât bunăstarea animalelor, cât și protecția comunităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare