Protocol semnat între MAE și UMFST Târgu Mureș

Într-un comunicat de presă, MAE anunță: Semnarea Protocolului de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș
Data: 14.09.2022
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Daniela Gîtman, și rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, au semnat astăzi, 14 septembrie 2022, un Protocol de colaborare, document care continuă și dezvoltă parteneriatul între Ministerul Afacerilor Externe și una dintre universitățile de prestigiu în sistemul românesc de învățământ superior, cu un ritm de dezvoltare dinamic și o tradiție de 75 de ani de învățământ medico-farmaceutic.
În intervenția susținută în cadrul ceremoniei de semnare, secretarul de stat Daniela Gîtman a subliniat interesul Ministerului Afacerilor Externe pentru aprofundarea cooperării cu una dintre universitățile fanion ale învățământului superior din România, care, prin calitatea deosebită a actului educațional și nivelul cercetării, este una dintre cele mai cunoscute și respectate instituții de învățământ superior atât în țara noastră, cât și peste hotare. A evidențiat, de asemenea, faptul că actualul context internațional, marcat de agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei asupra Ucrainei, face necesară adaptarea practicilor diplomatice şi a programelor de educație la noua realitate geopolitică şi la noile provocări globale, rolul educației, mai ales al învățământului superior, devenind central în societățile contemporane. De asemenea, din perspectiva Ministerului Afacerilor Externe, colaborarea cu instituțiile de resort în domeniul educațional este un factor important în raport cu rolul asumat de România în planul cooperării internaționale pentru dezvoltare, educația fiind un aspect tematic prioritar al strategiei naționale în domeniu.
Secretarul de stat pentru afaceri europene a arătat, totodată, că noul Protocol de colaborare dintre Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș va facilita procesul de adaptare a universității la actualele realități geopolitice și la oportunitățile create de apartenența României la comunitatea europeană, devenind, astfel, „o universitate europeană într-o Europă fără granițe”.
Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a exprimat satisfacția pentru continuarea parteneriatului cu Ministerul Afacerilor Externe, universitatea urmând să participe, ca și până în prezent, la promovarea și sprijinirea acțiunilor subsumate obiectivelor de politică externă ale României. În acest context, a arătat că viziunea de dezvoltare a Universității de Medicină Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș prevede și obținerea excelenței în educație și cercetare prin internaționalizare, prin integrarea universității în spațiul european și mondial ca partener academic și de cercetare avansată. Din această perspectivă, a adresat mulțumiri pentru sprijinul oferit de Ministerul Afacerilor Externe în concretizarea Programului de studiu Medicină în limba engleză la Hamburg (Germania), care reconfirmă succesul viziunii inovative promovată de instituțiile de învățământ superior din România.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare