Provocarea cerșetoriei în Târgu Mureș – femeile și copiii sunt forțați să cerșească, autoritățile sunt neputincioase

POLIȚIA LOCALĂ. Problema femeilor și copiilor forțați să cerșească este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales în Târgu Mureș, unde autoritățile se simt neputincioase în combaterea fenomenului.

Se pare că, în încercările zadarnice ale autorităților de a le alunga, familiile se întorc de fiecare dată, instalându-se pe malurile Mureșului cu căruțele lor și obligând femeile și copiii să cerșească. Recent, poliția locală a raportat în mai multe rânduri că familii de romi din alte județe au încercat să campeze la periferia orașului și să trimită femeile și copiii să cerșească în centrul orașului.

Raul Matis, șeful Poliției Locale, a declarat că autoritățile au opțiuni limitate pentru a limita acest fenomen. Deși pot impune amenzi și pot alunga cerșetorii, acest lucru va rezolva problema doar pentru o vreme. Conform legislației relevante, cerșetorii ar trebui să plătească amenda către municipalitate, dar acesta este un proces complicat și rar pus în aplicare.

Este puțin probabil ca amenzile impuse de Poliția Locală să fie plătite vreodată, așa că autoritățile vor trebui să găsească alte modalități de a rezolva situația. Dl Matis a subliniat că, până când publicul nu va fi conștientizat că subvenționarea cerșetoriei nu face decât să încurajeze exploatarea, problema va continua.

O posibilă soluție, spune Matis, este să nu mai dăm bani cerșetorilor și să sprijinim în schimb ONG-urile care îi pot ajuta pe cei aflați în nevoie. Dacă cerșetoria nu funcționează și familiile văd că nu pot strânge bani, este puțin probabil să se întoarcă în oraș.

Cooperarea dintre instituțiile relevante nu obține rezultatele așteptate în ceea ce privește reducerea cerșetoriei. Legislația variază de la o instituție la alta, ceea ce face dificilă abordarea eficientă a problemei. Polițiștii locali se întâlnesc adesea cu același copil cerșetor pe care direcția de protecție a copilului încearcă mai întâi să îl reunească cu familia sa. Acest lucru îi face pe polițiști să se simtă neajutorați, iar problema persistă.

Problema cerșetoriei rămâne o problemă gravă în Târgu Mureș și în România și sunt necesare măsuri mai eficiente pentru a aborda situația și a proteja femeile și copiii vulnerabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare