Publicitatea pentru țigările electronice și produsele asociate, interzisă prin noua legislație / Az e-cigaretta és a kapcsolódó termékek reklámozása az új jogszabály értelmében tilos

LEGISLAȚIE. Parlamentul României a adoptat marți o inițiativă legislativă care interzice publicitatea pentru țigările electronice, vapes și pliculețele de nicotină. Proiectul de lege a fost votat în plenul Camerei Deputaților și completează o lege adoptată în februarie, care interzicea vânzarea de țigări electronice minorilor, utilizarea acestora în unitățile de învățământ, precum și achizițiile online și vânzările în automatele cu autoservire.

Noua legislație interzice orice formă de publicitate comercială pentru țigările electronice, subliniind importanța protejării sănătății și siguranței copiilor. Măsurile legislative sunt menite să limiteze accesul la produse dăunătoare sănătății și să reducă expunerea minorilor la aceste produse.

Conform noilor reglementări, publicitatea pentru țigările electronice este interzisă în următoarele medii:

  • Televiziune și radio
  • Unități de învățământ și de sănătate și pe o rază de 200 de metri de acestea
  • Reviste și publicații destinate minorilor
  • Cinematografe și săli de spectacole

Astfel, orice formă de publicitate pentru țigările electronice, vape și produse din tutun încălzit va fi interzisă. În cazul nerespectării acestor reglementări, unitățile comerciale riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Acest pas legislativ reprezintă un efort semnificativ în protejarea sănătății publice, în special a minorilor, prin limitarea expunerii la produse dăunătoare și promovarea unui mediu mai sigur și mai sănătos.


JOGSZABÁLYZAT. A román parlament kedden elfogadta az elektronikus cigaretták, vapek és nikotinos tasakok reklámozásának betiltását célzó törvénykezdeményezést. A törvényjavaslatról a képviselőház plenáris ülésén szavaztak, és kiegészíti a februárban elfogadott törvényt, amely megtiltotta az e-cigaretták kiskorúaknak való árusítását, az oktatási intézményekben való használatát, valamint az online vásárlást és az automatákból történő értékesítést.

Az új jogszabály megtiltja az e-cigaretták kereskedelmi reklámozásának minden formáját, hangsúlyozva a gyermekek egészségének és biztonságának védelmének fontosságát. A jogalkotási intézkedések célja, hogy korlátozzák az egészségre káros termékekhez való hozzáférést, és csökkentsék a kiskorúak ilyen termékeknek való kitettségét.

Az új szabályok értelmében az e-cigaretták reklámozása a következő környezetekben tilos:

  • televízió és rádió
  • oktatási és egészségügyi intézményekben és azok 200 méteres körzetében
  • kiskorúaknak szóló magazinok és kiadványok
  • mozik és filmszínházak

Tilos lesz az elektronikus cigaretták, a vape és a hevített dohánytermékek bármilyen formában történő reklámozása. A kereskedelmi létesítmények akár 50.000 lejes bírságot is kockáztatnak, ha nem tartják be ezeket az előírásokat.

Ez a jogalkotási lépés jelentős erőfeszítést jelent a közegészségügy, különösen a kiskorúak egészségének védelme érdekében, a káros termékeknek való kitettség korlátozásával és a biztonságosabb és egészségesebb környezet előmozdításával.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare