Putem primi amenzi de circulație fără să ne oprească Poliția?

CIRCULAȚIE. Când vine vorba despre modul în care putem fi sancționați pentru o anumita contravenție, părerile sunt împărțite.
NU este clar faptul că pentru a primi o amendă, Poliția este obligată să te oprească sau îți poate trimite amenda prin poștă.
Dacă Poliția nu au reușit să te oprească în urma sesizării vreunei contravenții, nu ar trebui să te bucuri imediat deoarece poți fi amendat și atunci când nu ai fost oprit.
 
Indiferent ce contravenție am săvârșit, atunci când suntem înregistrați (de exemplu cu radarul pentru depășirea vitezei legale), Poliția va emite adresa de comunicare și o va trimite prin poștă și vom fi sancționați.
În acest caz, Poliția este obligată să determine inițial cine a fost șoferul autoturismului. Amenda se acorda în nume propriu si nu proprietarului de drept al autoturismului.
 
Conform legii, proprietarul autovehiculului este obligat să informeze Poliția, la cererea acesteia și în termenul solicitat, asupra persoanei căreia i-a încredințat autovehiculul spre conducere în intervalul de timp menționat, în cazul în care nu a fost el cel care se afla la volan.
 
În baza declarației oferite de către proprietarul mașinii, Poliția va caută persoana în cauză și după caz, în urma unei investigații complexe, va fi sancționată corespunzător.
 
Singura situație în care amenda poate fi trimisă prin postă fără solicitarea de identificare a conducătorului este atunci când Poliția a reușit să identifice persoana în cauză din alte surse.
 
În cele mai multe cazuri, atunci când trecem pe lângă o mașină de Poliție și săvârșim o contravenție fără să fim opriți, cel mai probabil am scăpat.
Aceasta nu este o recomandare pentru a încălca legile de circulație răsuflând ușor, dimpotrivă, vă recomandăm să conduceți prudent și defensiv.
 
Drumuri bune să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare