Quartz Matrix din România câștigă premiul “IoT – Inovația digitală a anului” pentru software-ul de economisire a energiei

PREMIU. Quartz Matrix, un furnizor român de software B2B, a primit recent premiul “IoT – Digital Innovation of the Year” în cadrul premiilor Go Global 2022 pentru platforma sa de economisire a energiei QLeap.

Premiul este considerat a fi un Oscar pentru industrii și întreprinderi. Premiile Go Global 2022 au reunit peste 8.000 de companii din 80 de țări, iar Quartz Matrix a fost singurul reprezentant al României.

Platforma dezvoltată de Quartz Matrix, QLeap, colectează, conectează și interpretează date și informații și a ajutat companiile să își reducă consumul de energie cu aproape 11%. Peste 50 de companii au folosit deja QLeap și au reușit să își reducă emisiile de CO2 cu peste 750.000 de tone, echivalentul a 31 de milioane de copaci.

“Premiul GoGlobal vine ca o recunoaștere și o validare pentru cei 28 de ani de cercetare și dezvoltare a companiei și pentru miile de proiecte implementate de echipa noastră. Oferă o motivație incredibilă pentru a continua să inovăm, dar și pentru a menține aceleași standarde de înaltă calitate în întreaga noastră activitate”, declară Mihai Suchar, Director General Quartz Matrix.

Suchar
a mai explicat că, prin centralizarea tuturor echipamentelor și dispozitivelor de monitorizare într-o singură platformă, QLeap permite managerilor să compare cu acuratețe productivitatea și consumul de energie de la o lună la alta. Quartz Matrix își propune ca anul viitor să dea startul unei expansiuni internaționale prin crearea unei rețele de parteneri.

Ediția din acest an a premiilor Go Global a avut loc în Talinn, Estonia, între 19 și 21 octombrie. Au fost acordate 61 de premii pentru inovatori din domeniul afacerilor din IT, sănătate, comerț cu amănuntul, infrastructură de date și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare