Rabinul Manis Friedman – o voce distinsă a înțelepciunii și spiritualității moderne

SPIRITUALITATE. Cu o carieră prolifică și o reputație mondială, rabinul Manis Friedman reprezintă o figură emblematică în lumea spirituală contemporană. Ca autor, consilier, conferențiar și filozof, el combină înțelepciunea străveche a Torei cu spiritul modern pentru a captiva publicul din întreaga lume.

Gazda serialului său de televiziune, “Torah Forum with Manis Friedman”, rabinul Friedman s-a bucurat de aprecierea criticilor și de o audiență vastă, fiind difuzat în toată America de Nord și recunoscut drept “cel mai popular rabin de pe Youtube”.

Prima sa carte, “Doesn’t Anyone Blush Anymore?” (”Nimeni nu se mai înroșește?”, publicată în 1990, a fost lăudată pe scară largă de mass-media și a generat un interes internațional considerabil, fiind prezentată în peste 200 de articole tipărite.

În practica sa privată, rabinul Friedman a ajutat mii de cupluri și persoane să-și găsească echilibrul și împlinirea în relații, oferind consultanță atât în întâlniri personale, cât și în consultări video la distanță.

Cu o înțelegere profundă a misticismului evreiesc și a cercetării biblice, rabinul Friedman este recunoscut în întreaga lume pentru perspicacitatea sa. Fondator al Institutului Bais Chana de Studii Iudaice din Minnesota, prima yeshiva din lume destinată exclusiv femeilor, el continuă să își îndeplinească rolul de decan.

Născut în Praga, Cehoslovacia, în 1946, rabinul Friedman a emigrat în Statele Unite împreună cu familia sa în 1950. Ordinat la Colegiul Rabinic din Canada în 1969, el este membru cu rang profesional al Asociației Naționale a Vorbitorilor.

Prin intermediul site-ului său, itsgoodtoknow.org, rabinul Friedman utilizează tehnologia modernă pentru a transmite moralitatea și spiritualitatea către un public vast din întreaga lume. Misiunea sa este de a ajunge la fiecare individ și de a-i ajuta să-și îmbunătățească relațiile și să-și aprofundeze legătura cu Divinitatea. Turneele sale de vorbire l-au purtat în toate colțurile lumii, contribuind la transformarea vieților unui număr impresionant de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare