Răspunsul MAI pe pagina de Facebook privind legalitatea împodobirii mașinii cu nas roșu și coarne de ren

LEGISLATIV. Deși sărbătorile au trecut, este imposibil să nu ne revină în minte imaginea mașinilor “împodobite” cu celebrele coarne de ren și nasul roșu.
Și, la fel ca în fiecare an, acestea au iscat dispute pro și contra.

Un conducător auto a vrut să afle punctul de vedere oficial al Mai și a scris pe pagina oficială de facebook a MAI solicitând o părere. Aceștia i-au răspuns și răspunsul a devenit viral pe internet:

„Având în vedere ca nu ați intervenit asupra caroseriei, sistemelor de frânare, dispozitivelor de iluminare și sonore etc. aceasta decorare a mașinii dumneavoastră nu va fi sancționată de poliție, poate doar vizual de participanții la trafic. Dar:
1. Daca mașina este ren, va asumați sa fiți Moș Crăciun pentru toți?
2. Să știți că nu puteți depăși viteza legala, nu aveți prioritate în trafic și nici nu o să puteți parca oriunde…
3. Nasul poate sa rămână roșu doar la mașină. Suntem convinși că ați înțeles diferența.
Coarnele de ren n-or să vă ofere niciodată siguranță în trafic. În concluzie, vă recomandăm să fiți mai preocupat de cauciucurile de iarnă, antigel, sistemul de dezaburire etc.

P.S. Vă readucem aminte că montarea luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate se sancționează cu amenda cuprinsa între 6 și 8 puncte, adică între 870 și 1160 lei”.

Așadar, conducătorii auto nu vor fi sancționați nici pentru coarne, nici pentru nasul roșu, dar pot fi sancționați în cazul în care aplică pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale afișe, reclame publicitare, înscrisuri ori alte accesorii, în cazul în care se consideră că acestea împiedică vizibilitatea șoferului ori a pasagerilor, conform art. 148 din Codul Rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare