RAȚIONAL – Publicul are interdicție de a participa la inaugurarea statuii lui Bethlen Gábor: pot să urmărească ceremonia la televizor și pe internet

DECIZIE DE PANDEMIE. În Târgu Mureș, conform Direcției de Sănătate Publică Mureș, citată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, rata de incidență a cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile a depășit de peste două ori pragul de alertă, fiind astăzi de 7,85/1.000 de locuitori. Orașul încă nu e închis (carantinat), ceea ce pentru unii e o veste bună.

 

Însă, din această cauză (a cazurilor active COVID-19), publicul nu va putea participa la inaugurarea statuii principelui Bethlen Gábor, care va avea loc în 15 noiembrie, la ora 15, ceea ce pentru unii e o veste proastă. Însă cei interesați pot să urmărească ceremonia la televizor (pe Erdély TV) și pe internet (pe pagina de Facebook oficială a primarului), a anunțat edilul Soós Zoltán.

 

Data organizării ceremoniei de dezvelire a statuii principelui Transilvaniei Bethlen Gábor a fost aleasă la comemorarea a 391 de ani de la moartea acestuia. Conform primarului Soós, la ceremonie vor participa 6 persoane: Kelemen Hunor – președintele UDMR, Potápi Árpád János – secretar de stat pentru politica națională din Ungaria, Brendus Réka – șef departament în cadrul Secretariatului de stat pentru politica națională din Ungaria, Jakab István – episcopul Eparhiei Reformate Mureș-Câmpie, Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș și Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș.

 

Primarul Soós a promis, însă, că în 29 aprilie 2021 se va organiza o ceremonie de anvergură, “dacă reglementările epidemiologice o vor permite” – atunci se aniversează 405 ani de când principele Bethlen a acordat cetății Târgu Mureș rangul de Oraș liber regesc.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare