RAȚIONAL – Publicul are interdicție de a participa la inaugurarea statuii lui Bethlen Gábor: pot să urmărească ceremonia la televizor și pe internet

0
507

DECIZIE DE PANDEMIE. În Târgu Mureș, conform Direcției de Sănătate Publică Mureș, citată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, rata de incidență a cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile a depășit de peste două ori pragul de alertă, fiind astăzi de 7,85/1.000 de locuitori. Orașul încă nu e închis (carantinat), ceea ce pentru unii e o veste bună.

 

Însă, din această cauză (a cazurilor active COVID-19), publicul nu va putea participa la inaugurarea statuii principelui Bethlen Gábor, care va avea loc în 15 noiembrie, la ora 15, ceea ce pentru unii e o veste proastă. Însă cei interesați pot să urmărească ceremonia la televizor (pe Erdély TV) și pe internet (pe pagina de Facebook oficială a primarului), a anunțat edilul Soós Zoltán.

 

Data organizării ceremoniei de dezvelire a statuii principelui Transilvaniei Bethlen Gábor a fost aleasă la comemorarea a 391 de ani de la moartea acestuia. Conform primarului Soós, la ceremonie vor participa 6 persoane: Kelemen Hunor – președintele UDMR, Potápi Árpád János – secretar de stat pentru politica națională din Ungaria, Brendus Réka – șef departament în cadrul Secretariatului de stat pentru politica națională din Ungaria, Jakab István – episcopul Eparhiei Reformate Mureș-Câmpie, Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș și Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș.

 

Primarul Soós a promis, însă, că în 29 aprilie 2021 se va organiza o ceremonie de anvergură, “dacă reglementările epidemiologice o vor permite” – atunci se aniversează 405 ani de când principele Bethlen a acordat cetății Târgu Mureș rangul de Oraș liber regesc.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ