RE-CONNECT, a celebration of togetherness: concurs pentru instalația imersivă Romanian Design Wee

CONCURS. Romanian Design Week și IQOS vor construi în spațiul central al festivalului de anul acesta o instalație imersivă, care să transforme experiența RDW într-una de neuitat. Designul instalației poate fi propus de orice creativ local, în vârstă de peste 25 de ani, care va înscrie o idee, un buget și un plan de producție, în concursul lansat astăzi.

Acum, mai mult ca oricând, într-o lume din ce în ce mai divizată, cautăm apartenența. Încrederea și susținerea pe care le simțim atunci când suntem parte din comunitate ne fac să aspirăm împreună către lucruri extraordinare.

În 2023 vorbim despre conexiuni și dialog, despre proiecte interdisciplinare și procese care generează inovație. Într-o lume în schimbare, preocupările pentru modul în care ne conectăm unii cu alții și temele legate de comunități și contexte pentru dialog sunt din ce în ce mai complexe și importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda și/sau soluționa.

Astfel, RDW și IQOS lansează această competiție în căutarea unei experiențe imersive, care să ne aducă laolaltă aici și acum, să ne surprindă și să ne bucure deopotrivă, să ne formeze noi amintiri împreună.

Proiectul câștigător va fi prezentat în spațiul principal al ediției 2023 a Romanian Design Week. La finalul festivalului, proiectul va rămâne în spațiu și va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii iunie.

Indiferent de tipul instalației propuse (experience design – performance, multimedia, innovation, visual fusion design, sensorial design), este important ca propunerea să se integreze coerent în festival. Romanian Design Week promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică. Astfel, proiectul de instalație trebuie să țină cont de contextul în care se află și să propună un conținut relevant pentru pasionații de arhitectură și design, dar și pentru publicul larg al festivalului.

Concursul se adresează tuturor reprezentanților industriilor creative locale, fie ei designeri, arhitecți, scenografi sau artiști vizuali, care vor să ofere publicului larg al festivalului o experiență imersivă. Participanții trebuie să aibă vârsta de 25 de ani împlinită la înscrierea în concurs.

Mai multe informații despre înscriere, regulament și detalii sunt disponibile pe www.partedinarte.ro.

Sursa www.romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare