Reabilitare termică în Regiunea Centru: investiție de 16,5 milioane euro

REABILITARE. În Regiunea Centru, investiții majore pentru reabilitarea termică a blocurilor rezidențiale

În urma lansării apelului de proiecte din luna august, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru pune la dispoziție 16,54 milioane de euro pentru modernizarea energetică a clădirilor rezidențiale. Această inițiativă face parte din Programul ”Regiunea Centru” și vizează eficientizarea energetică prin reabilitarea termică și instalarea de sisteme alternative de producere a energiei.

Mirela Groza, șef serviciu Relații Publice la ADR Centru, explică că proiectele pot fi depuse de unitățile administrativ-teritoriale din mediul urban, inclusiv orașe și municipii reședință de județ, începând cu data de 14 august 2024. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 14 ianuarie 2025, iar pentru a fi eligibile, acestea trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 150.000 euro și 2.500.000 euro.

”Prin acest apel de proiecte, dorim să sprijinim măsuri de renovare energetică eficientă moderată sau aprofundată în clădirile rezidențiale, în conformitate cu rapoartele de audit energetic”, a subliniat Mirela Groza. ADR Centru este recunoscută pentru impactul pozitiv al programelor sale, iar în perioada 2014-2020 au fost reabilitate termic 110 clădiri rezidențiale, contribuind astfel semnificativ la reducerea consumului de energie și la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitățile din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare