Reabilitarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița a ajuns la final

EVENIMENT. Un moment festiv a marcat finalizarea reabilitării Liceului de Muzică “Tudor Jarda” din Bistrița, eveniment la care au participat toți cei implicați în modernizarea acestui edificiu, precum și cadre didactice, elevi și părinți.

Lucrările de reabilitare au fost realizate la Corpurile A și B ale liceului, și au fost posibile datorită unei investiții de 10 milioane de lei proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În cadrul Corpului A, s-au efectuat intervenții generale la șarpantă, învelitoare a fost înlocuită, și s-a realizat hidroizolația. De asemenea, spațiul de la mansardă a fost compartimentat pentru a crea săli de studiu individuale, dotate cu instalații termice, sanitare, electrice, pardoseli încălzite, finisaje și tâmplărie nouă.

Lucrările desfășurate la Corpul B au inclus anveloparea pe trei fațade, inclusiv soclu, pentru a îmbunătăți confortul termic. De asemenea, a fost montată o învelitoare nouă, a fost ridicată zidăria de cărămidă la nivelul mansardei, unde au fost amenajate săli de studiu. Clădirea a primit ferestre noi din PVC cu geam termorezistent, zugrăveli interioare și exterioare, instalație de încălzire cu radiatoare din tablă de oțel, convectoare de pardoseală, centrală termică, grupuri sanitare modernizate, pardoseli noi, instalație electrică și de iluminat nouă, instalație de cablu TV cu amplificator de semnal, distribuitoare și prize TV, instalație de sonorizare, instalație de avertizare pentru efracție cu centrală de alarmare și echipamente adiacente, instalație de semnalizare și alarmare la incendiu, și instalație de hidranți pentru interior.

Deși mai sunt câteva aspecte tehnice de finalizat până la recepția completă a lucrărilor, elevii au acces la toate noile facilități ale școlii, asigurându-se astfel condiții optime pentru un act didactic de calitate.

Această renovare este o veste excelentă pentru comunitatea școlii, elevi și profesori, oferindu-le un mediu modern și confortabil pentru studiu și creativitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare