Reabilitarea trenulețului din Grădina Zoologică Târgu Mureș – o inițiativă sustinută de comunitate / A marosvásárhelyi állatkert vonatának felújítása – a közösség által támogatott kezdeményezés

INVESTIȚIE. În incinta Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, trenulețul cu faimosul său personaj Thomas, adorat de copii și părinți deopotrivă, primește o nouă șansă de viață. Aflat de mai mult timp în afara funcțiunii, trenulețul urmează să fie reabilitat printr-un proiect inițiat de un grup de prieteni al Grădinii Zoologice și înscris la ediția din acest an a Swimathon Târgu Mureș.

Trenulețul a circulat în trecut pe Platoul Cornești, aducând bucurie vizitatorilor, dar a fost scos din uz. Proiectul propus pentru reabilitare nu vizează readucerea acestuia la funcționalitate completă pe Platoul Cornești, ci redarea aspectului său original și asigurarea stabilității și siguranței în incinta Grădinii Zoologice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ZOO Târgu Mureș, Korodi Kinga, proiectul este susținut de comunitatea locală și prietenii instituției zoologice. Bugetul alocat pentru reabilitarea trenulețului este de 15.000 de lei, iar acesta va fi finanțat prin competiția Swimathon care va avea loc duminică, 16 iunie, la Bazinul Olimpic din Târgu Mureș.

Inițiative precum aceasta demonstrează implicarea activă a comunității în conservarea și îmbunătățirea facilităților culturale și recreative din oraș. Prin reabilitarea trenulețului, se urmărește păstrarea unei atracții iubite de copii și menținerea unei experiențe plăcute pentru vizitatorii Grădinii Zoologice Târgu Mureș.

Această acțiune nu doar că revigorează trenulețul Thomas, dar subliniază și importanța conservării patrimoniului cultural local și a oferirii unor condiții sigure pentru toți cei care vizitează Grădina Zoologică. Prin implicarea în Swimathon și sprijinul oferit proiectului, comunitatea se angajează să contribuie la frumusețea și accesibilitatea unui loc emblematic pentru orașul Târgu Mureș.


BEFEKTETÉS. A marosvásárhelyi állatkertben új életre kel a gyermekek és szülők által egyaránt imádott kisvonat a híres Thomas figurával. A hosszú ideje használaton kívüli vonatot az állatkert baráti csoportja által kezdeményezett és az idei Swimathon Marosvásárhely versenyre benevezett projekt keretében rehabilitálják.

A vonat korábban a Somostetőn közlekedett, örömet szerezve a látogatóknak, de mára már használaton kívül helyezték. A javasolt rehabilitációs projekt célja nem a teljes működőképességének visszaállítása a Cornești-fennsíkon, hanem az eredeti megjelenés visszaállítása, valamint a stabilitás és a biztonság biztosítása az állatkertben.

Korodi Kinga, a marosvásárhelyi állatkert szóvivője szerint a projektet a helyi közösség és az állatkert barátai támogatják. A vonat helyreállítására elkülönített költségvetés 15 000 lej, és a június 16-án, vasárnap a marosvásárhelyi Olimpiai Uszodában megrendezésre kerülő Swimathon versenyből finanszírozzák.

Az ehhez hasonló kezdeményezések a közösség aktív részvételét bizonyítják a város kulturális és szabadidős létesítményeinek megőrzésében és javításában. A vonat rehabilitációjával a cél az, hogy megőrizzék a gyerekek kedvelt látványosságát, és a marosvásárhelyi állatkert látogatóinak kellemes élményt nyújtson.

Ez az akció nem csak a Thomas-vonat újjáélesztése, hanem a helyi kulturális örökség megőrzésének és a biztonságos körülmények biztosításának fontosságára is rávilágít mindazok számára, akik az állatkertet látogatják. Azzal, hogy a közösség részt vesz a Swimathonban és támogatja a projektet, elkötelezi magát amellett, hogy hozzájárul Marosvásárhely egyik ikonikus helyének szépségéhez és megközelíthetőségéhez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare