REACȚIE – Fostul șef al Poliției Locale Târgu Mureș, Ioan Zosim Damaschin, l-a dat în judecată pe primarul Soós și cere anularea actului prin care a fost dat afară

3
1728

POLIȚIA LOCALĂ TÂRGU MUREȘ. Fostul șef al Poliției Municipiului Târgu Mureș, Ioan Zosim Damaschin (57 de ani), ajuns, după ce a devenit un alt tânăr pensionar special (la 51 de ani), adjunct, apoi șef al Poliției Locale Târgu Mureș și apoi un fel de șef la Biroul Comercial al instituției din subordinea autorității publice locale, a dat în judecată Consiliul Local Târgu Mureș și pe primarul Soós Zoltán, cerând anularea actului administrativ prin care a fost dat afară la finalul anului trecut.

 

Damaschin, pensionat în 2016 din funcția de șef al Poliției Municipiului Târgu Mureș, pe care o ocupat-o timp de 10 ani, și angajat la scurt timp în funcția de director adjunct al Poliției Locale Târgu Mureș, a devenit șef al Poliției Locale la 1 ianuarie 2018, c-așa a decis primarul de atunci, Dorin Florea. După numai un an, în ianuarie 2019, Florea l-a înlocuit la conducerea Poliției locale cu Raul Matiș și a desființat posturile de adjuncți, așa că a rămas în instituție ca șef Serviciu.

 

Noua orânduire administrativă din Piața Victoriei nr. 3 a decis să-l ejecteze. În consecință, Korpádi György, fost director Resurse umane în Primărie, îndepărtat și el la Poliția Locală, ca șef Serviciu Personal, a primit ordin să facă o nouă organigramă în care să nu încapă și Damaschin. După aceste fapte de arme, la finalul anului 2021, viceprimarul UDMR Portik Vilmos a semnat dispoziția de încetare a raportului de muncă.

 

Damaschin s-a plimbat o vreme prin Primărie, cu jalba-n proțap, cerând o altă funcție de șef în stufoasa organigramă a administrației publice locală, dar surse msnews au precizat că nu a fost mulțumit cu ce a primit, așa că a dat în judecată Consiliul Local Târgu Mureș și pe primarul Soós Zoltán, cerând anularea actului administrativ care a dus la desfacerea contractului de muncă. Dosarul a fost înregistrat în 7 februarie 2022 și va fi judecat de magistrații secției Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Mureș.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Trebuie facut o radiografie a activitatii personajului adica ce foloase a adus institutiei si orasului,si foloasele aduse statului sunt in concordanta sau chiar depasesc cheltuielile statului privind salariul si pensia.Lucru simplu ca buna ziua.Din pacate legile statului roman sunt cu portite care dau sansa instantelor judecatoresti sa decida politic si nu in folosul tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ