Recrutări: Garda Națională de Mediu caută 150 de comisari

RECRUTARE. Garda Națională de Mediu anunță planuri de recrutare a 150 de comisari până la începutul anului 2025, în contextul depunerii unui nou proiect de reorganizare la Ministerul Mediului. Această măsură este esențială pentru îndeplinirea condițiilor impuse pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Ministerul Mediului a luat decizia de a întări Garda Națională de Mediu pentru a aborda mai eficient problemele legate de gestionarea deșeurilor în România, identificate ca vulnerabilități într-un control recent al OCDE. Una dintre principalele provocări rămâne capacitatea administrativă insuficientă a Gărzii Naționale de Mediu în combaterea importurilor ilegale de deșeuri.

Încă din octombrie 2023, Ministerul Mediului s-a angajat să suplimenteze efectivele Gărzii Naționale de Mediu cu 150 de comisari până la începutul anului 2025. Garda de Mediu a deja depus la minister un proiect de reorganizare menit să îndeplinească criteriile necesare pentru aderarea la OCDE și să intensifice lupta împotriva traficului ilegal de deșeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare