RECUNOAȘTERE – Proiectul prin care au fost salvate 4 monumente din județul Mureș, laureat al Premiilor Europene pentru Patrimoniu

0
266

AMBULANȚA PENTRU MONUMENTE. Proiectul „Ambulanţa pentru monumente”, al cărui principal susţinător este Prinţul Charles (prin The Prince’s Foundation şi Anglo-Romanian Trust for Traditional Architecture) a câștigat cea mai importantă distincţie europeană din domeniul patrimoniului: Premiul categoriei Educaţie, Formare şi Conştientizare din cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu, eveniment organizat de Comisia Europeană şi Europa Nostra.

 

Prin proiectul „Ambulanţa pentru monumente” au fost salvate 4 monumente din județul Mureș: Biserica evanghelică fortificată din satul Filitelnic (comuna Bălăușeri), monument de secol XV la care s-au executat consolidări ale zidăriei cu cărămidă tradițională executată manual; Biserica ortodoxă de lemn din satul Cuștelnic (acum sat ce aparține de municipiului Târnăveni), monument de secol XVIII la care a fost înlocuită învelitoarea din șindrilă și elemente deteriorate de acoperiș; și haltele CFR din satele Apold și Șaeș (comuna Apold) unde au fost reparate acoperișurile făcute din țigle tip solzi, produse manual.

 

Proiectul „Ambulanţa pentru monumente” se bazează pe salvarea unor monumente prin donații private, din finanțări achiziționându-se materialele necesare, iar lucrările efective (reparațiile și reconstituirile) sunt făcute de voluntari.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ