Reduceri la impozit – Condiţie prevăzută în proiectul de lege

PROIECT DE LEGE. Un proiect de lege depus în Parlament propune acordarea unei reduceri la impozit pentru donatorii de sânge. Această bonificație va fi stabilită de fiecare autoritate locală în parte, cu posibilitatea unei bonificații de până la 10%. De exemplu, pentru un impozit de 330 de lei la un apartament, o reducere de 33 de lei ar putea fi aplicată. În plus, dacă impozitul este plătit până la sfârșitul lunii martie, se mai poate primi o bonificație suplimentară de 10%, ajungând astfel la un discount total de 66 de lei.

Cu toate acestea, analiștii economici atrag atenția că în anul următor sunt prevăzute creșteri de taxe și impozite ca urmare a indexării cu rata inflației. Ei susțin că este esențial să se facă economii la buget și să se gestioneze mai eficient cheltuielile statului, în loc să se folosească astfel de măsuri pentru a masca creșterile de taxe.

În ceea ce privește numărul donatorilor de sânge, acesta este în scădere în unele mari orașe, cum ar fi Constanța. Centrul de Transfuzii Constanța a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de donatori, ajungând la doar 25-30 de persoane pe zi, în comparație cu 50-60 de donatori pe zi în trecut.

Proiectul de lege propune ca donatorii să primească bonificația la impozitul pe clădiri și terenuri dacă donează sânge de cel puțin trei ori pe an. Această măsură ar putea încuraja mai mulți oameni să devină donatori de sânge, deoarece numărul actual de donatori este foarte mic, reprezentând mai puțin de 2% din populația țării.

Pentru a putea dona sânge, persoanele trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea de peste 50 de kilograme și să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni. Femeile pot dona între 3 și 5 ori pe an, în timp ce bărbații pot dona de până la 6 ori într-un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare