Regele Charles al III-lea va veni în vizită oficială în România pe 2 iunie, potrivit unor surse oficiale

VIZITĂ. Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va veni în România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru mass media. Noul rege încoronat va veni la București, dar va vizita și reședința sa de la Viscri.

Charles al III-lea va sosi în România pe 2 iunie și va fi primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor citate, el nu va fi însoțit de Regina Camilla, soția sa.

Regele se va deplasa în timpul vizitei la reședința sa de la Viscri. Ultima vizită a lui Charles, pe atunci Prinț de Wales, a avut loc în mai 2022.

Regele Charles are nu mai puțin de 10 proprietăți în România, dintre care cea mai cunoscută este cea de la Viscri.

Fostul Prinț de Wales, Charles s-a îndrăgostit de satele transilvănene în 1998, când a vizitat pentru prima dată țara noastră. După câțiva ani, în 2006, și-a cumpărat prima casă din România, o casă tradițională în satul Viscri, din județul Brașov. Ulterior a cumpărat și alte proprietăți, tot în Transilvania, și a continuat să vină în țara noastră ori de câte ori a avut ocazia.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în vârstă de 74 de ani, și regina consort Camilla, în vârstă de 75 de ani, au fost încoronați sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey din Londra, în cadrul unei ceremonii oficiale urmărite de întreaga lume.

Regele Charles al III-lea, fost prinț de Wales, a preluat tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord, devenind șeful de stat al Regatului Unit, precum și al altor 14 țări, printre care Canada, Australia și Bahamas, la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare