Restart Energy anunță finalizarea unui sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Maragro

FOTOVOLTAICE. Felicitări din nou companiei Restart Energy pentru finalizarea acestui impresionant proiect de panouri fotovoltaice în colaborare cu compania Maragro SRL! Informațiile furnizate evidențiază importanța și beneficiile majore ale acestei investiții în energie solară:

Rentabilitate rapidă: Investiția de peste 300.000 de euro se va amortiza în mai puțin de 4 ani, ceea ce înseamnă că compania Maragro va beneficia de producția sustenabilă de energie și economii financiare într-un timp scurt.

Capacitate de producție impresionantă: Cele 880 de panouri fotovoltaice, cu o putere de 396 kWp, amplasate pe o suprafață de 3.700 mp, vor genera o cantitate semnificativă de energie solară, contribuind la nevoile energetice ale companiei.

Impact ecologic pozitiv: Pe o perioadă de 25 de ani, panourile vor produce 10.750 MWh de energie verde, contribuind la o reducere substanțială a costurilor cu energia, însumând peste 2 milioane de euro. Mai mult decât atât, implementarea acestui sistem va duce la o diminuare semnificativă a emisiilor de CO2 cu aproximativ 3.375 de tone și a deșeurilor radioactive cu aproximativ 32,5 kg. Aceste efecte pozitive vor contribui la protejarea mediului și la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Contribuție semnificativă la consumul intern: Energia verde produsă de panouri va acoperi aproximativ 35% din consumul intern al companiei Maragro, ceea ce demonstrează angajamentul acesteia față de sustenabilitate și utilizarea surselor regenerabile de energie.

În ansamblu, acest proiect reprezintă un exemplu remarcabil de utilizare inteligentă și responsabilă a energiei solare pentru a aduce beneficii atât din punct de vedere economic, cât și ecologic.

Informațiile suplimentare privind compania Restart Energy aduc mai multă claritate asupra angajamentului lor în dezvoltarea și promovarea surselor de energie regenerabilă, în special a energiei solare, și în protejarea mediului înconjurător. Iată câteva aspecte relevante:

Investiție în energie solară: Compania Maragro SRL a luat decizia de a investi într-un sistem de panouri fotovoltaice, în contextul în care prețul energiei convenționale rămâne instabil. Aceasta nu numai că va duce la scăderea costurilor operaționale, dar va avea și un impact pozitiv asupra mediului, oferind o sursă de energie verde și nepoluantă.

Parteneriate strategice: Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025. Acest parteneriat își propune să furnizeze energie 100% verde, produsă local, către toți clienții finali.
Emisiune de obligațiuni verzi: În februarie 2021, compania Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România. Aceste obligațiuni sunt listate la Bursa de Valori București și contribuie la finanțarea proiectelor de energie regenerabilă.

Platformă bazată pe tehnologie blockchain: În septembrie 2021, Restart Energy a lansat o platformă unică la nivel mondial, numită RED, bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain a amprentei de carbon și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă. Această platformă facilitează tranzacționarea directă a atributelor de mediu și a energiei regenerabile între participanți și permite utilizatorilor să obțină credite de carbon tokenizate în urma acțiunilor lor de protejare a mediului.

Incentivarea acțiunilor ecologice: Platforma RED permite persoanelor fizice și companiilor să își înscrie acțiunile de protejare a mediului și să obțină recompense sub formă de credite de carbon sau jetoane verzi, pe care le pot utiliza pentru a achiziționa energie verde sau pentru alte beneficii.

În concluzie, Restart Energy demonstrează o abordare inovatoare și angajată în promovarea energiei regenerabile și a protecției mediului prin diverse proiecte și inițiative. Aceste eforturi contribuie la creșterea interesului și adoptarea soluțiilor ecologice atât de către companii, cât și de către indivizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare