Revelion sub semnul autorităților: Aproape 400 de permise de conducere ridicate în 24 de ore

RUTIER. . Un bilanț întocmit de Politie în noaptea de Anul Nou s-a anunțat că, în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut nu mai puțin de 369 de permise de conducere. Dintre acestea, 60 au fost retrase pentru consum de alcool, iar alte 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Pe lângă aceste măsuri, au fost retrase și 187 de certificate de înmatriculare, subliniind determinarea autorităților de a menține siguranța pe drumurile publice în perioada revelionului.

Bilanțul MAI de Revelion aduce în prim-plan cifrele alarmante ale încălcărilor grave ale regulilor de circulație. Cele 60 de permise de conducere retrase din cauza consumului de alcool reflectă o preocupare serioasă a autorităților față de pericolul reprezentat de șoferii sub influența băuturilor alcoolice.

Situația se agravează și în cazul celor 9 permise retrase pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Această măsură drastică subliniază necesitatea unei abordări ferme pentru a preveni implicarea șoferilor în evenimente rutiere grave.

Retragerea a 187 de certificate de înmatriculare evidențiază eforturile autorităților de a face față celor care nu respectă normele de circulație sau care prezintă un risc semnificativ pentru siguranța rutieră. Această acțiune nu doar sancționează încălcările, ci reprezintă și un avertisment că astfel de comportamente nu vor fi tolerate.

În contextul festivităților de Revelion, autoritățile își intensifică eforturile pentru a asigura un mediu sigur pe șosele. Aceste măsuri drastice ar trebui să servească drept memento pentru toți conducătorii auto să adopte o atitudine responsabilă și să evite riscurile care pot afecta nu doar viața lor, ci și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare