Paroșeni devine prima termocentrală din România care renunță la cărbune în favoarea biocarburanților

ENERGIE. Ministerul Energiei și American Bio-Carbon Delaware LLC au semnat un memorandum pe 27 noiembrie 2023 pentru transformarea Centralei termoelectrice Paroşeni, marcând un parteneriat strategic în domeniul mineritului și energiilor regenerabile în Valea Jiului.

Acest demers reprezintă un pas esențial în implementarea Strategiei de dezvoltare economică, socială și de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2022-2030. Memorandumul vizează schimbarea centrului de producție de la Paroșeni prin adoptarea biocarburantului produs de American Bio-Carbon din biomasa sustenabilă românească, înlocuind astfel utilizarea cărbunelui tradițional.

Această inovație nu doar contribuie la reducerea semnificativă a emisiilor de CO2, aliniind România la obiectivele europene de sustenabilitate și decarbonizare, ci și oferă noi perspective economice și sociale pentru Valea Jiului, marcând o colaborare strategică menită să transforme un sector istoric într-unul ecologic și inovator, conform declarației Ministrului Energiei, Sebastian-Ioan Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare