Rezilierea contractului între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT și furnizorul de servicii publice de gestionare a deșeurilor

COMUNICAT. Primăria Târgu Mureș a menționat pe pagina de Facebook că “începând cu data de 5 noiembrie, ADI ECOLECT (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT) asigură servicii de colectare a deșeurilor menajere în Târgu Mureș și alte 18 comune din județul Mureș printr-un nou operator. Cu toate acestea, aproape toate străzile din oraș sunt pline de gunoi de când a intrat în funcțiune noul furnizor de servicii de salubritate.
În acest moment Primăria Târgu Mureș nu mai deține un control direct asupra operatorului de salubritate, totul fiind transferat în sarcina ADI ECOLECT, în care este membru.

Poliția Locală Târgu Mureș a aplicat până în prezent 186 de amenzi operatorului, pentru încălcarea continuă a planului de acțiune asumat privind colectarea deșeurilor, în valoare totală de aproximativ 372.000 de lei.
Poliția Locală, împreună cu inspectorii de la Direcția de Administrare a Domeniului Public, se află în permanență pe teren și raportează atât furnizorului de servicii publice de gestionare a deșeurilor, cât și ADI ECOLECT, locurile unde există deșeuri ilegale. Ca urmare a controalelor continue, firma de salubritate a primit joi încă 19 amenzi, în valoare de 38.000 de lei.

Având în vedere toate aceste aspecte, Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a adoptat acum 2 zile, în ședință de îndată, o hotărâre prin care se mandatează primarul pentru reprezentarea în AGA, convocată luni, pentru notificarea privind încetarea de drept sau după caz, rezilierea contractului între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT și furnizorul de servicii publice de gestionare a deșeurilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare