Rezultate Bac 2024: Ministrul Educației explică notele mari, elevii spun că subiectele au fost ușoare

BACALAUREAT. Ziua cea mare a sosit pentru elevii de clasa a douăsprezecea, cu afișarea rezultatelor la Bacalaureat. Pentru mulți, acum începe adevărata vacanță și planurile de viitor. Notele din acest an arată bine, cel puțin în statistici, cu cea mai mare rată de promovare din ultimii ani, aproape cu 4 procente mai mult decât anul trecut.

Elevii au scăpat de stresul examenului de Bacalaureat, mulți obținând note foarte mari. Rata de promovare a ajuns la 76,4% anul acesta, comparativ cu 72,8% anul trecut, marcând cea mai mare rată de promovare din 2015 până în prezent. Totuși, numărul elevilor cu media 10 a scăzut la 39, față de 56 anul trecut.

În topul județelor, cele mai mari note au fost înregistrate în Cluj, Galați, Brăila, Bacău și Brașov, în timp ce cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Ilfov, Harghita, Giurgiu, Mehedinți și Teleorman.

Sunt totuși și elevi nemulțumiți care au venit să depună contestații, dorindu-și note mai mari decât cele evaluate inițial de profesori. Trebuie menționat că nota obținută după contestații va rămâne definitivă, indiferent dacă este mai mare sau mai mică decât cea inițială.

„Nu cred că elevii care au învățat bine au avut o problemă, însă dacă ne uităm la cifre, vedem că ele nu sunt semnificativ diferite, statistic, față de ultimii ani. Din punctul meu de vedere, la nivelul conducerii Ministerului nu a existat nicio interferență cu procesul de elaborare a subiectelor”, a explicat Ligia Deca, ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare