Richard Plaud intră în Cartea Recordurilor cu replica Turnului Eiffel din bețe de chibrituri

TALENT. Un francez pasionat de construcții cu bețe de chibrituri a intrat în Cartea Recordurilor după ce și-a construit o replică impresionantă a celebrului Turn Eiffel. Richard Plaud, locuitor din Franța, a petrecut nu mai puțin de 4.200 de ore pentru a asambla acest model, folosind peste 706.000 de bețe de chibrituri și 23 de kilograme de lipici. Cu o înălțime de 7,2 metri, structura sa impresionantă a devenit cea mai înaltă construcție realizată cu bețe de chibrituri.

Această realizare impresionantă a fost precedată de un “rollercoaster emoțional”, după cum a mărturisit Plaud. Chiar dacă a fost convins că a creat cea mai înaltă structură din bețe de chibrituri, inițial replica sa a fost respinsă de Guinness World Records. Motivul? El a folosit bețe de chibrituri fără cap, care nu erau disponibile comercial. Această situație l-a determinat pe Plaud să își schimbe abordarea și să solicite producătorului de chibrituri bețe de lemn fără cap, eliminând astfel munca suplimentară de a tăia capetele fiecărui chibrit.

După ce a primit refuzul inițial, Richard Plaud nu s-a descurajat și a continuat să lupte pentru recunoașterea recordului său. Eforturile sale au dat roade, iar Guinness World Records a reevaluat situația, recunoscând oficial realizarea sa uimitoare. Mark Mckinley, director la Guinness World Records, a recunoscut că organizația a fost “puțin severă” în evaluarea inițială a tipului de chibrituri utilizate de Plaud, dar a subliniat că efortul și creativitatea sa meritau cu siguranță recunoașterea oficială.

Replica Turnului Eiffel creată de Richard Plaud este o dovadă a pasiunii și dedicării sale pentru construcții, precum și a creativității sale în găsirea unor soluții inovatoare pentru a depăși obstacolele. Această intrare în Cartea Recordurilor marchează nu doar o realizare personală remarcabilă, ci și o demonstrație a potențialului uman de a transforma materiale simple în opere de artă impresionante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare