Rinat Akhmetov, cel mai bogat ucrainean investește milioane de euro în România

ENERGIE. Finas Group, o companie românească cu sediul la Cluj care activează pe piața energiei verzi, a format un joint venture cu DTEK Renewables International – cel mai mare investitor privat în energie din Ucraina, controlat de miliardarul Rinat Ahmetov – pentru a dezvolta proiecte de energie verde.

Cei doi parteneri au deja în vedere două proiecte în valoare totală de 150 mil. euro, potrivit Profit.ro.
Colaborarea dintre cele două companii a început în decembrie 2021 prin dezvoltarea în comun a unui parc eolian de 60 MW în localitatea Ruginoasa, județul Iași. Investiția de 90 milioane de euro, programată să fie finalizată în 2024, se află în stadiul inițial de proiectare și achiziție de echipamente.

În iunie 2022, Finas Group și DTEK Renewables International au demarat un nou proiect în valoare de 60 de milioane de euro: un parc fotovoltaic de 65 MW în orașul Glodeni, județul Mureș, care se întinde pe 90 de hectare și care va fi finalizat anul viitor.
La momentul asocierii celor două companii, atât parcul eolian, cât și cel solar aveau autorizație tehnică de racordare.

„Aceste investiții sunt parte a unei colaborări în mai multe trepte și pe mai mulți ani cu DTEK Renewables International, pentru dezvoltarea a 200 MW. Suntem încrezători în acest parteneriat dat fiind că, în 2021, când am demarat procesul de vânzare cu mai mulți competitori, DTEK s-a dovedit a fi compania cea mai serioasă și care a venit cu cea mai bună ofertă”, a declarat Claudiu Șugar, CEO Finas Group.

„Suntem încântați să colaborăm cu Finas Group în dezvoltarea proiectelor Ruginoasa și Glodeni. Acestea sunt primele investiții ale DTEK Renewables International în România, ca parte a planurilor companiei de a deveni un producător major de energie regenerabilă din țară”, a spus și John Stuart, CEO al DTEK Renewables International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare