Robotul autonom ARRES PREVENT: revoluționând repararea drumurilor în Potters Bar

INOVAȚIE. Într-o colaborare între compania de tehnologie Robotiz3d, academicienii de la Universitatea din Liverpool și inginerii noștri rutieri, un robot autonom a trecut cu brio prin prima sa testare în afara laboratorului, pe străzile din Potters Bar, Hertfordshire, pe data de 6 martie.

Echipa a lucrat la proiectul de dezvoltare a primului Sistem Autonom de Reparare a Drumurilor (ARRES), folosind tehnologie de imagistică de vârf, finanțat de Innovate UK și alte investiții.

Robotul ARRES PREVENT utilizează inteligența artificială pentru a identifica fisurile, gropile și alte defecte de pe drumuri. Apoi, automat, umple fisurile pentru a preveni acumularea de apă la suprafață, ajutând astfel la prevenirea formării gropilor. Această tehnologie promițătoare ar putea economisi timp și bani, reducând în același timp perturbările cauzate de gropile de pe drumuri.

Testarea live a noului vehicul prototip a avut loc cu succes în Potters Bar, Hertfordshire, unde fisurile au fost tratate pentru a preveni deteriorarea drumului. Următorul pas implică încercări suplimentare pentru a îmbunătăți vehiculul, în vederea producției în masă a robotului ARRES PREVENT, alături de dezvoltarea unei versiuni mai mari a mașinii capabile să repare o gamă mai largă de defecte.

Această inovație este primul exemplu de acest fel în lume și a fost în dezvoltare încă din 2020.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&fbclid=IwAR3Y45lq6qmoo6s0a7h6auj5XIzpzYyIWfsQWZKqaSjW7VOyR8bRJ0QQjaI_aem_AVX_IqnnfbiB7IB1NVgjAuTR9pO_jUPkRqh9nXQ4uZIIPm1euzKFP7vwkRwGoH71Qx4&si=ifkL8gstsYbE_oaI&v=iLSrG0eGv64

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare