Rodica Baciu: Minciuna nu trebuie să stea la loc de frunte în oraș! / Hazugságnak nincs helye a város élén!

ELECTORAL. Încep prin a vă spune că sondajele prezentate în spațiul public NU SUNT REALE! În toată perioada de campanie am lucrat cu profesioniști care au realizat sondaje, chestionare online și cercetare științifică astfel încât știu informațiile reale cu privire la situația opțiunilor de vot.

Cei care prezintă sondaje nu o fac pentru că le pasă de voi, o fac ca să manipuleze.  Dacă ne uităm atent, aceleași personaje fac turul televiziunilor din 4 în 4 ani, pentru a manipula opinia publică. Până acum au reușit să influențeze mai multe tururi de alegeri, dar acum nu îi mai lăsăm să lege oamenii la ochi și să ne fure votul.

Mai multe ziare online au făcut sondaje pe paginile lor în care eu, Rodica Baciu, sunt pe locul 1. Le-au dat pe toate la o parte și au prezentat rezultate ale unei cercetări „gratuite” care vor să favorizeze un singur partid.

Oameni dragi, nu există „gratuit” în politică, sper că înțelegeți acest lucru iar „sondajul momentului” pare comandat special de PNL.

În al doilea rând, dacă nu credeți în opinia propriilor cititori, atunci de ce ați mai făcut acele sondaje și le țineți ascunse?

Informațiile prezentate în aceste zile, sunt și false dar și prost gândite pentru că de fapt arată că acel candidat a scăzut în sondaj iar primarul în funcție s-a detașat net față de restul.

 

Am să vă dau o parte dintre constatările cercetării proprii:

1.Încrederea în conducerea orașului (UDMR+PNL) s-a înjumătățit față de anul 2020.

2.Datorită faptului că PNL a condus orașul alături de UDMR, acesta nu își păstrează voturile din 2020 iar candidatul lor era oricum sub scorul partidului.

3.UDMR pierde din scorul avut datorită scăderii fenomenului votului etnic.

4.Votul etnic este prezent în principal la persoanele de peste 50 de ani, atât români, cât și maghiari dar schimbările din oraș au făcut ca mulți oameni să priceapă că este mai important să avem un primar competent decât de o etnie anume.

5.Notorietatea mea a crescut foarte mult în ultimele luni și se apropie de 70%. Adică 7 din 10 oameni de pe stradă, mă cunosc. Asta se vede și în ieșirile publice unde sunt abordată constant de oameni care îmi transmit mesaje de susținere.

 1. Cifrele actuale din sondajul real, mă plasează foarte aproape de primarul în funcție.

Mă bucur că mulți oameni au înțeles mesajul meu și au încredere că ceea ce am promis, voi face.

Am dovedit performanță în mediul privat și nu am de gând să pierd timpul târgmureșenilor sau al meu, dacă nu aș ști că sunt în stare să ridic acest oraș din starea în care se află.

 

Studiul s-a realizat pe un eșantion de  PESTE 1000 respondenți în perioada mai-iunie 2024 prin metoda C.A.T.I.

Aceste informații ne spun că cetățenii așteaptă o SCHIMBARE a modului în care acest oraș este condus și administrat.

Nu putem continua să așteptăm minuni de la cei care au condus Târgu Mureș și l-au lăsat fără perspectivă de dezvoltare. Am avut primar român, am avut primar maghiar, am avut înțelegeri politice între UDMR-PSD-PNL și fiecare a ocupat funcții de decizie în acest oraș. Rezultatele le cunoaștem cu toții.

Mă întreb retoric și că rog să vă puneți aceeași întrebare: Ce interese au cei care „muncesc” tot la 4 ani, fac sondaje și apoi dispar din peisaj?? Cert este că noi rămânem tot fără străzi, fără poduri, tinerii pleacă din oraș iar salariile din Târgu Mureș sunt sub media regiunii. Acestor indivizi chiar le pasă de oraș sau servesc intereselor unei clase restrânse care se luptă mandat după mandat să rămână la butoanele de conducere ale orașului?

Fiecare om să se uite atent la candidați, la trecutul lor și să aleagă pe acel om care îi reprezintă cel mai bine și care din punctul lor de vedere poate să facă lucrurile pe care le-a promis.

Oamenii vor să vadă cine ești, ce ai făcut și dacă prezinți vreo garanție că o să faci ceea ce ai promis.

 

Motivele pentru care cred că reprezint cea mai bună opțiune pentru funcția de primar sunt:

 1. Am construit de la zero un grup de companii recunoscute azi la nivel internațional pentru bunele rezultate, aceasta este o garanție că voi face la fel și pentru Târgu Mureș
 2. Am experiență în management și în economie. Niciunul dintre contracandidații mei nu are o experiență similară. Am 30 de ani în care am condus oameni, companii, gestionez bugete de 3 ori mai mari decât ale orașului Târgu Mureș și am derulat investiții majore. Pentru ca un primar să poată conduce acest oraș, este esențial să aibă această combinație de cunoștințe si experienta
 3. Conduc în prezent o echipă de peste 1000 de oameni și fiecare dintre aceștia știu în orice moment ce au de muncă, se simt respectați și cunosc indicatorii după care sunt evaluați. Același lucru am să îl fac și pentru primăria Târgu Mureș.
 4. Am purtat de-a lungul carierei, negocieri cu giganți internaționali iar din acest motiv sunt singurul candidat care poate și știe cum să atragă investitori mari în orașul nostru astfel încât salariile din oraș să crească;
 5. Am un program bine structurat si realist format din 50 de proiecte care are în vedere cum să facem ordine în Targu-Mureș, cum să dezvoltăm orașul economic, cultural și educațional, pe termen scurt, mediu, lung și foarte lung. Acest program este detaliat și concret și se poate pune în aplicare imediat.
 6. Știu să construiesc relații pentru că respect oamenii, și mereu am grijă ca cei din jurul meu să se dezvolte profesional. Am inspirat, mentorat și sprijinit mulți colegi și antreprenori care astăzi au rezultate minunate pe cont propriu.
 7. Tot ceea ce am realizat se datorează credinței în Dumnezeu și în valorile insuflate de acesta: Adevăr, Libertate, Omenie, Respect și Integritate. În anii 90 când am început afacerile, acest domeniu era pătat dar am reușit să impunem un set de valori atât în propria companie cât și în mediul de afaceri. Astăzi aud același lucru despre politică. Sunt ambițioasă și încăpățânată și am să impun aceste valori și în politica și administrația locală.

Una dintre valorile mele fundamentale este LIBERTATEA iar aceasta se manifestă și în libertatea de alegere a fiecăruia dintre noi. Nu am făcut jocuri de culise, nu am făcut înțelegeri de nici un fel, am fost mereu transparentă în discursul meu, întocmai că îmi doresc ca oamenii să poată alege ce este mai bine pentru ei!

Timpul scurt de campanie nu a permis să expun pe larg fiecare proiect dar am să fac acest lucru din funcția de primar și am să comunic transparent astfel încât fiecare cetățean să știe la ce să se aștepte de la primărie și să nu mai avem surprize neplăcute precum str. Gheorghe Doja care o să rămână cu o singură bandă pe sens și delimitată cu stâlpi. Mă angajez să comunic cu cetățenii, arătându-le cum se cheltuie bugetul orașului, ce proiecte punem pe primul loc, care este progresul acestora.

Sunt plină de entuziasm cu privire la lucrurile bune pe care le vom face împreună!

Pe 9 iunie am nevoie de votul si de increderea voastra, va rog sa alegeti VALORI si PERFORMANTA pentru Targu-Mures!

Dumnezeu să binecuvânteze acest oraș!


VÁLASZTÁSI.

Először is, szeretném elmondani, hogy a nyilvánosság előtt bemutatott közvélemény-kutatások NEM VALÓDIAK! Az egész kampányidőszak alatt szakemberekkel dolgoztunk, akik közvélemény-kutatásokat, online kérdőíveket és tudományos kutatásokat végeztek, így pontos információim vannak a szavazási lehetőségekről. Azok, akik közvélemény-kutatásokat mutatnak be, nem azért teszik, mert törődnek veletek, hanem azért, hogy manipuláljanak. Ha alaposan megnézzük, ugyanazok a személyek minden 4 évben körbejárják a tévéket, hogy manipulálják a közvéleményt. Eddig sikerült befolyásolniuk több választási fordulót, de most nem hagyjuk, hogy bekötött szemmel járjanak az emberek, és ellopják a szavazatunkat.

 

Számos online újság készített közvélemény-kutatásokat az oldalukon, ahol én, Rodica Baciu, az első helyen állok. Mindet félretették, és bemutatták egy „ingyenes” kutatás eredményeit, amelyek egyetlen pártot kívánnak előnyben részesíteni. Kedves emberek, a politikában nincs „ingyenes”, remélem, ezt megértitek, és az „aktuális közvélemény-kutatás” valószínűleg a PNL megrendelésére készült.

 

Másodszor, ha nem hisznek saját olvasóik véleményében, akkor miért készítették ezeket a közvélemény-kutatásokat, és miért tartják titokban őket? Az elmúlt napokban bemutatott információk hamisak és rosszul átgondoltak, mert valójában azt mutatják, hogy az a jelölt csökkent a közvélemény-kutatásban, míg a hivatalban lévő polgármester jelentősen elhúzott a többi előtt.

 

Néhány saját kutatásunk megállapítását megosztom veletek:

 1. A város vezetése (RMDSZ+PNL) iránti bizalom a 2020-as évhez képest felére csökkent.
 2. Mivel a PNL az RMDSZ-szel együtt vezette a várost, nem tartja meg a 2020-as szavazatait, és a jelöltjük amúgy is a párt eredményei alatt áll.
 3. Az RMDSZ veszít az eredményéből az etnikai szavazás jelenségének csökkenése miatt.
 4. Az etnikai szavazás elsősorban az 50 év feletti személyek körében jelenik meg, mind románok, mind magyarok körében, de a városban bekövetkezett változások miatt sokan megértették, hogy fontosabb egy hozzáértő polgármester, mint egy bizonyos nemzetiségű.
 5. Az ismertségem jelentősen nőtt az elmúlt hónapokban, és megközelíti a 70%-ot. Azaz az emberek 7-ből 10 ismer engem az utcán. Ez látható a nyilvános megjelenéseken is, ahol folyamatosan megkeresnek és támogató üzeneteket küldenek nekem.
 6. A jelenlegi valódi közvélemény-kutatás eredményei szerint nagyon közel állok a hivatalban lévő polgármesterhez.

Örülök, hogy sokan megértették az üzenetemet, és bíznak abban, hogy amit megígértem, meg is fogom tenni. Bebizonyítottam a magánszektorban, hogy teljesítek, és nem áll szándékomban időt vesztegetni a târgumureșieknek vagy magamnak, ha nem lennék képes felemelni ezt a várost abból az állapotból, amelyben van.

 

A tanulmányt több mint 1000 válaszadóval végeztük 2024 május-június időszakában a C.A.T.I. módszerrel. Ezek az információk azt mutatják, hogy a polgárok változást várnak a város vezetésében és adminisztrációjában. Nem várhatunk tovább csodákra azoktól, akik vezették Marosvásárhelyt és fejlesztési perspektíva nélkül hagyták. Volt román polgármesterünk, volt magyar polgármesterünk, voltak politikai megállapodások az RMDSZ-PSD-PNL között, és mindegyikük döntéshozó pozíciókat foglalt el ebben a városban. Az eredményeket mindannyian ismerjük.

 

Retorikusan kérdezem, és kérem, hogy tegyék fel maguknak ugyanazt a kérdést: Milyen érdekei vannak azoknak, akik minden 4 évben „dolgoznak”, közvélemény-kutatásokat készítenek, majd eltűnnek a színtérről?? Az biztos, hogy továbbra sincsenek utcáink, hidaink, a fiatalok elhagyják a várost, és a fizetések Marosvásárhelyen a régió átlagánál alacsonyabbak. Tényleg törődnek ezek az emberek a várossal, vagy egy szűk osztály érdekeit szolgálják, akik mandátumról mandátumra küzdenek, hogy a város irányító gombjainál maradjanak?

 

Minden ember nézzen alaposan a jelöltekre, a múltjukra, és válassza azt az embert, aki a legjobban képviseli őt, és akinek a nézetei szerint képes lesz megvalósítani, amit ígért. Az emberek látni akarják, hogy ki vagy, mit tettél, és hogy van-e valamilyen garancia arra, hogy megteszed, amit ígértél.

 

Az okok, amelyek miatt úgy gondolom, hogy a legjobb választás vagyok a polgármesteri posztra, a következők:

 1. Nulláról építettem fel egy ma már nemzetközileg elismert vállalatcsoportot a jó eredményekért, ez garancia arra, hogy ugyanezt fogom tenni Marosvásárhelyért is.
 2. Van tapasztalatom a menedzsmentben és a gazdaságban. Egyik ellenfelem sem rendelkezik hasonló tapasztalattal. 30 éve vezetem embereket, vállalatokat, háromszor akkora költségvetéseket kezelek, mint Marosvásárhely városáé, és jelentős beruházásokat hajtottam végre. Ahhoz, hogy egy polgármester irányíthassa ezt a várost, elengedhetetlen, hogy rendelkezzen ezzel a tudás és tapasztalat kombinációval.
 3. Jelenleg egy több mint 1000 fős csapatot vezetek, és mindannyian tudják, hogy mikor mit kell tenniük, tiszteletben érzik magukat, és ismerik azokat a mutatókat, amelyek alapján értékelik őket. Ugyanezt fogom tenni Marosvásárhely polgármesteri hivatalában is.
 4. Pályafutásom során tárgyalásokat folytattam nemzetközi óriásokkal, és ezért én vagyok az egyetlen jelölt, aki képes és tudja, hogyan vonzzon nagy befektetőket a városunkba, hogy a fizetések növekedjenek.
 5. Jól strukturált és reális programom van, amely 50 projektből áll, és amely figyelembe veszi, hogyan tegyünk rendet Marosvásárhelyen, hogyan fejlesszük a várost gazdasági, kulturális és oktatási szempontból rövid, közép-, hosszú és nagyon hosszú távon. Ez a program részletes és konkrét, és azonnal alkalmazható.
 6. Tudok kapcsolatokat építeni, mert tisztelem az embereket, és mindig gondoskodom arról, hogy körülöttem mindenki szakmailag fejlődjön. Inspiráltam, mentoráltam és támogattam sok kollégát és vállalkozót, akik ma kiváló eredményeket érnek el önállóan.
 7. Minden, amit elértem, Istenbe vetett hitemnek és az általa közvetített értékeknek köszönhető: Igazság, Szabadság, Emberiség, Tisztelet és Integritás. A 90-es években, amikor elkezdtem az üzletet, ez a terület meg volt fertőzve, de sikerült értékrendet kialakítanunk mind saját cégünkben, mind az üzleti életben. Ma ugyanezt hallom a politikáról. Ambiciózus és makacs vagyok, és ezeket az értékeket a helyi politikában és közigazgatásban is érvényesíteni fogom.

Alapvető értékeim egyike a SZABADSÁG, ami mindenki választási szabadságában nyilvánul meg. Nem játszottam kulisszák mögötti játékokat, nem kötöttem semmilyen megállapodásokat, mindig átlátható voltam a beszédemben, pontosan azért, mert azt szeretném, hogy az emberek kiválaszthassák, mi a legjobb számukra!

A rövid kampányidő nem tette lehetővé, hogy részletesen bemutassam minden projektet, de polgármesterként meg fogom ezt tenni, és átláthatóan fogok kommunikálni, hogy minden polgár tudja, mire számíthat az önkormányzattól, és ne érjenek minket kellemetlen meglepetések, mint például a Gheorghe Doja utca, amely egy sávra szűkül, és oszlopokkal lesz elválasztva. Vállalom, hogy kommunikálok a polgárokkal, megmutatom nekik, hogyan költjük el a város költségvetését, mely projekteket helyezzük előtérbe, és ezek milyen előrehaladást mutatnak.

Tele vagyok lelkesedéssel az iránt a sok jó dolog iránt, amit együtt fogunk véghezvinni!

Június 9-én szükségem van a szavazatotokra és a bizalmatokra, kérlek, válasszatok ÉRTÉKEKET és TELJESÍTMÉNYT Marosvásárhely számára!

Isten áldja meg ezt a várost!

.

.

Comandat de: Candidat Independent – RODICA BACIU
CUI mandatar financiar: 24240351
Executat de: Asociația “Românii Uniți Acasă – RUA”-Msnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare