Roland-Garros 2023: Swiatek merge la al treilea titlu francez în patru ani, o întâlnește pe Muchova, finalistă pentru prima dată la un turneu major

SPORT. Finala feminină de la Roland-Garros 2023 (sâmbătă, 10 iunie) pune față în față actuala forță dominantă a tenisului feminin și una dintre cele mai imprevizibile.

Iga Swiatek
, numărul 1 mondial, dublă campioană și campioană în exercițiu la Roland Garros (2020, 2022), o va întâlni pe Karolina Muchova, numărul 43 mondial, jucătoarea cehă care a uimit-o pe Aryna Sabalenka, a doua clasată, în semifinala de joi (8 iunie).

Muchova, în vârstă de 26 de ani, și-a continuat povestea Cenușăresei la Paris și a oprit o finală nr. 1 vs. 2, care ar fi pus în joc și cea mai bună clasare în ierarhia mondială. Ea a avut o carieră afectată de accidentări, dar acum are 5-0 împotriva adversarelor din Top 3.

Swiatek are șansa de a câștiga al patrulea său major în general – ea a câștigat și la US Open în 2022 – în timp ce Muchova încearcă să fie campioana RG cel mai slab clasată de când Jelena Ostapenko nr. 47 a câștigat aici în 2017.

Puțin cunoscută în afara tenisului, Muchova este o adversară pe care fanii fervenți ai tenisului – și jucătorii – o cunosc cu îndreptățire. Ea a uimit-o pe Ashleigh Barty, pe atunci numărul 1 mondial, pentru a ajunge în semifinalele Australian Open în 2021, și a ajuns, de asemenea, în două sferturi de finală la Wimbledon.

De fapt, Muchova este cea care conduce în confruntările directe cu Swiatek, singura lor întâlnire având loc la Praga, în 2019, pe teren dur. Muchova, care s-a confruntat cu o multitudine de accidentări în cariera sa, s-a clasat până pe locul 19 mondial în 2021 și are în palmares un singur titlu WTA (Seul 2019).

Muchova (pronunțat moo-hova), joacă un joc pe toate terenurile, viclean, plin de rotiri, unghiuri, viclenie și gândire. “Este de modă veche”, a declarat legenda tenisului Martina Navratilova pentru WTA. “Tenis clasic peste tot. Nu are o armă masivă, dar cea mai mare armă a ei este varietatea ei”.

Între timp, semifinalele masculine sunt programate pentru vineri (9 iunie), cu numărul 1 mondial Carlos Alcaraz și dublul campion de la Paris Novak Djokovic urmând să se lupte. Cealaltă semifinală masculină îi are ca protagoniști pe campionul olimpic Alexander Zverev și Casper Ruud, vicecampionul RG 2022, ambii bărbați fiind în căutarea primului lor titlu major.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare