România avansează semnificativ în producția de energie verde – Proiectul de lege privind Energia Eoliană Offshore aprobat de Guvern

ENERGIE. România a realizat un progres semnificativ în ceea ce privește producția de energie verde, odată cu aprobarea de către Guvern a proiectului de Lege privind energia eoliană offshore. Această inițiativă urmează să fie supusă votului în Parlament.

Aprobarea proiectului de Lege privind energia eoliană offshore reprezintă un pas înainte pentru România în direcția consolidării capacității de producție a energiei verzi.

Se preconizează că legea privind eolienele offshore va intra în vigoare în martie anul viitor, iar conform calendarului stabilit, primul megawatt produs în Marea Neagră în cadrul acestui sistem este programat pentru anul 2032.

Potrivit datelor Băncii Mondiale, România dispune de un potențial eolian offshore de 76 GW putere instalată, oferind un mediu propice pentru dezvoltarea acestei forme de energie regenerabilă.

“Considerăm că, dacă lucrurile evoluează conform calendarului, vom putea avea primele turbine operaționale în 2032. Din punct de vedere tehnologic, suntem într-un moment în care putem beneficia de învățămintele altor țări. Energiea eoliană offshore este deja o realitate de decenii în alte părți ale Europei, de care ne inspirăm în acest moment”, a declarat Liviu Gavrilă, reprezentant al Asociației Române a Producătorilor de Energie Eoliană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare