România câștigă titlul european la gimnastică ritmică

SPORT. Echipa de junioare a României a triumfat miercuri seară la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică de la Budapesta, aducând acasă titlul european într-o performanță impresionantă. România a acumulat un total de 125.100 puncte, depășind competiția și stabilind un standard înalt în acest sport.

Dominare pe podium
Echipa românească a demonstrat o performanță excepțională, depășind echipele din Israel și Azerbaidjan. Israelul s-a clasat pe locul doi cu 123.750 puncte, în timp ce Azerbaidjanul a ocupat locul trei cu 117.400 puncte. Această victorie nu doar confirmă talentul și abilitățile sportive ale gimnastelor românce, dar și consolidează poziția României în elita gimnasticii ritmice europene.

Componența echipei de succes
Echipa României care a adus acest titlu național este formată din două gimnaste remarcabile:

Amalia Lică: Calificată în finalele pe aparate la cerc și măciuci.
Lisa Garac: Calificată în finalele pe aparate la minge.
Aceste două sportive au demonstrat nu doar abilități tehnice și artistice de excepție, dar și o determinare de neînvins în fața unei competiții intense.

Performanțe individuale și colective remarcabile
În plus față de performanța în echipe, Amalia Lică și Lisa Garac au reușit să se distingă și pe aparatele individuale, consolidându-și reputația în rândul gimnasticii ritmice internaționale. Această victorie vine ca o recompensă pentru munca lor asiduă și dedicarea lor față de acest sport.

Campionatele Europene de la Budapesta au adus nu doar glorie sportivilor români, dar și o demonstrație clară a potențialului continuu al României de a excela în competițiile internaționale de gimnastică ritmică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare