România este a zecea cea mai mare locație de startup din Europa

CLASAMENT. Capitala României, București, s-a clasat pe locul al zecelea în clasamentul celor mai populare orașe din Europa pentru a construi o afacere startup.
În țară au existat, în total, 402.428 de afaceri startup între 2015 și 2019, cu un număr mare de startup-uri în sectorul software, potrivit datelor compilate de Paymentsense, o companie de tehnologie financiară care operează servicii de plată cu card de credit pentru întreprinderile mici și mijlocii.
 
Majoritatea startup-urilor românești au fost găzduite de București, potrivit datelor.
Aceasta plasează România într-un grup de țări (orașe) din centrul și estul Europei, care găzduiesc ecosisteme importante de startup-uri: deasupra Ungariei (344.772 de startup-uri în acea perioadă), dar sub Cehia (464.772).
 
Din 2015 până în 2019, s-a înregistrat o creștere de 9,5% a numărului de startup-uri în România – aproape de rata observată în Cehia, dar cu mult inferioară Ungariei (+39%).
 
Pentru noile afaceri start-up din România, există o rată de supraviețuire de 51,8% în primii cinci ani, clasând România pe locul 9 din 30 de țări analizate.
 
Pe primul loc se află Malta, unde companiile au o rată de supraviețuire de 78,7%. Pe locul doi se află Suedia, cu o rată de supraviețuire a afacerilor în primii cinci ani de 60,8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare