România, în fruntea creșterii industriale din UE – datele Eurostatului arată o ascensiune semnificativă în februarie

INDUSTRIE. România a înregistrat una dintre cele mai importante creșteri ale producției industriale în Uniunea Europeană în luna februarie, conform datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Cu o creștere de 2,7%, România se numără printre statele membre cu evoluții semnificative în acest domeniu.

Producția industrială în zona euro a crescut cu 0,8%, iar în UE cu 0,7%, în luna februarie comparativ cu luna ianuarie. Alături de România, alte țări cu creșteri notabile ale producției industriale au fost Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) și Letonia (2,9%).

În ciuda acestei creșteri lunare, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială a scăzut în ritm anual. În România, declinul a fost de 2%, iar în rândul celor 27 de state membre UE, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 36%), Belgia (minus 12,7%) și Bulgaria (minus 8,4%).

Datele Institutului Național de Statistică arată că în România, în februarie 2024, producția industrială a înregistrat o creștere semnificativă față de luna precedentă, atât în serie brută (+10,8%), cât și ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate (+2,7%). Comparativ cu februarie 2023, producția industrială a crescut cu 0,2% ca serie brută și a scăzut cu 2,2% ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare