România, în topul primelor 20 de țări care oferă vize pentru nomazii digitali

ȘTIRI. România se poziționează pe locul 12 în clasamentul țărilor care oferă vize pentru nomazii digitali, conform unui raport recent publicat de Visual Capitalist și CNBC. Acest tip de viză permite persoanelor să locuiască și să lucreze de la distanță într-o țară străină pentru o perioadă extinsă, de obicei între șase luni și un an, fiind destinat în principal freelancerilor și lucrătorilor la distanță angajați de companii din afara țării de origine.

Visual Capitalist a prezentat, începând cu luna mai 2024, o listă a peste 40 de țări care oferă vize pentru nomazi digitali. Printre aceste țări se numără atât destinații însorite, cât și economii mari, oferind diverse opțiuni pentru durata de ședere și condițiile de reînnoire a vizei.

Mexic și El Salvador oferă cele mai lungi vize

Mexic și El Salvador se remarcă prin oferirea celor mai lungi vize pentru nomazi digitali, cu o durată de patru ani. În cazul El Salvador, pentru a atinge durata maximă de ședere, angajatul trebuie să solicite o prelungire a vizei.

Durata frecventă de ședere este de un an

Cele mai multe țări oferă vize cu o durată de ședere de un an. Acest interval include destinații turistice populare precum Bahamas și Bermuda, dar și țări cu economii importante precum Italia și Brazilia. De asemenea, țări precum Coreea de Sud, Spania și Portugalia permit șederi inițiale de un an sau mai puțin, dar oferă posibilitatea de reînnoire a vizei.

Prin această inițiativă, România își consolidează statutul de destinație atractivă pentru nomazii digitali, oferind un cadru legislativ flexibil și facilități adecvate pentru lucrătorii la distanță care doresc să exploreze frumusețea și cultura bogată a țării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare