România inaugurează primul tunel rutier la nivel de autostradă: Un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii

TRANSPORT. În România, un moment istoric în construcția infrastructurii rutiere a fost atins odată cu începerea lucrărilor la primul tunel rutier la nivel de autostradă. Situat sub Dealul Momaia din județul Argeș, acest proiect a marcat realizarea primului kilometru de tunel forat, un semn al progresului în infrastructură.

Potrivit declarațiilor secretarului de stat Irinel Scrioşteanu din Ministerul Transporturilor, lucrările sunt în desfășurare 24/24 și progresele sunt notabile. Până în prezent, au fost forate 1013 metri de tunel, cu 580 de metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu-Pitești (Tunel Daniela), și 433 de metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești-Sibiu (Tunel Alina).

Firma responsabilă cu proiectul a mobilizat un impresionant număr de 590 de muncitori și 185 de utilaje pe șantier, asigurând astfel progresul continuu al lucrărilor. Secretarul de stat a subliniat că proiectul este în grafic și chiar înaintează mai rapid decât se anticipa inițial în contract.

Pe lângă săparea tunelului, proiectul a inclus și alte etape importante, cum ar fi finalizarea forării, armării și betonării piloților necesari structurilor aferente acestui tronson de autostradă, realizarea fundațiilor aferente podețelor, și lucrări hidrotehnice între kilometrii 83+600 și 90+260.

Cu acest proiect, România marchează un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii sale rutiere, punând bazele pentru viitorul unei rețele de transport modernă și eficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare