România intenționează să deschidă un birou de știință și tehnologie în Silicon Valley

APROBARE. Guvernul a aprobat azi, 11 noiembrie, un memorandum pentru înființarea unei rețele de Birouri Române pentru Știință și Tehnologie în mai multe țări ale lumii, similar cu cel care funcționează deja la Bruxelles.
Potrivit ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, un astfel de birou ar urma să fie înființat și în SUA, în Silicon Valley.

Ministrul a explicat că autoritățile lucrează la identificarea formei juridice prin care România ar putea deschide un astfel de birou pe teritoriul american, urmând ca apoi să fie adoptată o hotărâre de guvern în acest sens.

“România are un parteneriat strategic cu Statele Unite pe mai multe dimensiuni, una dintre ele fiind tocmai valorificarea acestor schimburi academice și în zona de antreprenoriat, inovare, cercetare”, a declarat ministrul Burduja după ședința de guvern de azi.

“Avem un precedent la Bruxelles. Din 2006, în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitizării, există un Birou Român de Știință și Tehnologie la Bruxelles, care ne conectează cu mediul european”, a adăugat el.

Sebastian Burduja a mai spus că, uitându-se la ceea ce au făcut alte țări europene, precum Danemarca, Franța, Germania, dar și țări mai mici, precum Slovenia, și autoritățile locale “au simțit nevoia de a avea o astfel de reprezentanță în Silicon Valley, în primă fază”. Ulterior, oficialii români vor evalua și posibilitatea unei abordări similare în Israel, Japonia și Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare