România, locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică

OLIMPIADĂ. România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, care s-a desfășurat în Turcia, anunță Ministerul Educației.

Elevii români au obținut două medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

“O veste minunată primită în această seară! România a câștigat locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz”, a transmis Ministerul Educației, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Astfel, David Andrei Anghel, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a obținut o medalie de aur și punctaj maxim. Vlad-Titus Spătaru, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, a luat medalia de aur, în timp ce Andrei Moldovan, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, Robert Dragomirescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, și Toma Edward Torac, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, au primit medalii de argint. Medalia de bronz a fost obținută de Andrei Giovani Chiriță, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București.

Coordonatorii echipei olimpice sunt profesori universitari. dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor la Facultatea de Matematică a Universității din București, și profesorul Marius Perianu, de la Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare