România, o oportunitate verde pentru investitori: energia și stocarea de carbon ca avantaje competitive

ENERGIE. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, consideră că energia verde și capacitatea de stocare a carbonului oferă României o oportunitate unică de a atrage investiții, reprezentând un avantaj competitiv față de alte economii europene și globale.
El subliniază că aceste resurse, împreună cu istoria industrială a țării, creează un mediu propice pentru investiții străine și locale, în special în sectorul energiei verzi și tehnologiilor verzi.

Ministrul evidențiază interesul manifestat de companii internaționale, iar evoluția spre o economie verde și inovatoare este privită ca un factor major de creștere economică în România.

“Avem o şansă foarte mare şi, din această perspectivă, eu nu sunt atât de pesimist despre viitorul economiei româneşti, cu atât mai mult cu cât, spre exemplu, The Economist spunea că România va avea cea mai mare creştere economică din Europa, în următorii ani. Dacă ne uităm pe cifre statistice, vom vedea că lucrurile nu stau chiar atât de rău cum avem obiceiul de a vorbi despre economia românească”, a spus Radu Oprea.

Oficialul a evidențiat că în România s-a atins un nivel record de ocupare a forței de muncă, indicând o capacitate de absorbție și o dinamică efervescentă a economiei. În același timp, ministrul a subliniat că ne aflăm într-o conjunctură geopolitică, în cadrul unei Europe în care activitatea industrială înregistrează scăderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare