România obține calificări Olimpice de vis la Campionatele Mondiale din Belgrad

SPORT. O zi de glorie pentru sportul românesc! 6 ambarcațiuni tricolore și 16 sportivi români și-au văzut visul realizat la Campionatele Mondiale de la Belgrad, obținând biletul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Echipa României are acum 26 de sportivi calificați la competiția olimpică, cu toții pregătiți să lupte pentru medalii în finala mondială de sâmbătă și duminică.

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au fost eroinele zilei, deschizând calificările pentru Jocurile Olimpice și calificându-se în finala mondială la dublu rame. Fetele au demonstrat forță și determinare, trecând linia de sosire primle, cu un timp de 7:38.69. Bucuria lor a fost evidentă, oglindindu-se în ochelarii cu cele cinci cercuri olimpice !

Marius Cozmiuc a primit un cadou minunat de ziua lui de naștere. La vârsta de 31 de ani, împreună cu Sergiu Bejan, a concurat cu pasiune și a obținut un loc în finala mondială și la Jocurile Olimpice. Bucuria și entuziasmul lor la linia de sosire sunt promisiuni pentru o finală în care vor da totul. “Parisul începe să se vadă bine,” a spus Marius.

Soția lui Marius, Ionela, a arătat că și ea este o forță de luat în seamă, fiind alături de familia Cozmiuc în drumul spre Jocuri. Ionela a pădălit în barca de dublu cu Mariana Dumitru și, de pe locul 2 în semifinală, merg acum la Paris 2024. “Este promisiunea pe care mi-am făcut-o după Tokyo. Îi mulțumesc Marianei și celor care au avut încredere în noi,” a spus Ionela, ochelarii olimpici la ochi.

Fetele din barca de patru rame – Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Maria Tivodariu și Mădălina Bereș, au înfruntat vântul și valurile pentru visul de a se califica la Jocurile Olimpice. Au trecut foarte aproape de Olanda și au hotărât să schimbe locul în finală.

Surpriza a venit de la mezinele delegației, canotoarele din barca de patru vâsle – Patricia Cireș, Cristina Drugă, Andrada Moroșan și Ema Ciotău. Ele și-au unit inimile și au dus barca la Jocurile Olimpice, fiecare lovitură de vâslă aducându-le mai aproape de visul olimpic. Urmează finala mondială și sunt motivate să lupte pentru șansa lor.

Băieții din bărcile de patru rame – Florin Lehaci, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu, și cei din patru vâsle – Florin Enache, Ioan Prundeanu, Andrei Cornea și Mihai Chiruță, au terminat pe locurile 4 în semifinale și se pregătesc pentru finala B. O victorie acolo înseamnă calificarea la Jocurile Olimpice.

Gianina Van Groningen a ajuns a treia în semifinale și s-a calificat pentru finală.

Campioanele olimpice, mondiale și europene din dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au continuat supremația în probă înregistrând a 25-a victorie consecutivă în semifinalele Campionatelor Mondiale de la Belgrad.
Neînvinse din 2019, româncele s-au calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 și în finala mondială a probei.
Cele două canotoare au dominat cursa, au luat startul și au preluat conducerea terminând primele întrecerea la mare distanță de urmăritoare. Zâmbetul Simonei și bucuria Ancuței vin să completeze a doua calificare la Jocurile Olimpice din cariera de excepție a acestor sportive.

Felicitări sportivilor și antrenorilor – Antonio Colamonici, Vera Cochela, Ciprian Atomei, Marcus Despina, Sorin Băhrănel, Marius Bacaoanu, Cosmin Boguș, Dorin Alupei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare