România prima înfrângere 0-2 cu Belgia la EURO 2024: ultima etapă decisivă, toate echipele au câte trei puncte

SPORT. România – Belgia, al doilea meci al „tricolorilor” la Euro 2024, disputat sâmbătă, 22 iunie, s-a încheiat cu victoria belgienilor, 2-0. Belgia a deschis scorul în minutul 2, marcând cel mai rapid gol încasat de România în istoria participărilor la Euro. Echipa antrenată de Edi Iordănescu rămâne cu 3 puncte în grupă, după ce a învins Ucraina (3-0), și păstrează șanse de calificare în optimile de finală. Meciul decisiv pentru „tricolori” va fi împotriva Slovaciei, pe 26 iunie.

Selecţionerul Edward Iordănescu s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, în ciuda rezultatului:

„Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut şi mulţumesc echipei. În prima repriză am suferit, nu e uşor să pleci de la 0-1. În partea a doua s-au schimbat lucrurile. Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a dat totul şi nu pot fi supărat. Băieţii ăştia au câştigat acum cinci zile cu Ucraina şi ţin România pe primul loc, suntem la mâna noastră. M-a supărat golul de 0-2. Acum trebuie să ne recuperăm, avem o zi în minus faţă de Slovacia. E o grupă nebună, e un moment important, de răscruce pentru noi toţi. Cu Slovacia e momentul adevărului”, a declarat Iordănescu.

Victoria Belgiei a complicat situaţia în grupă, toate echipele având câte 3 puncte după primele două meciuri. România are nevoie de o victorie împotriva Slovaciei pentru a se califica în optimile de finală. Meciul cu Slovacia va fi unul de maximă intensitate, având în vedere că toate echipele din grupă au șanse egale la calificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare