România, promovată la Târgul Internațional de Turism IMEX Frankfurt

TURISM. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) va fi prezent cu un stand național la Târgul Internațional de Turism IMEX Frankfurt, Germania, în perioada 23-25 mai, a anunțat luni instituția într-un comunicat de presă.
Considerat cel mai important eveniment din lume, târgul, dedicat industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions), reunește specialiști atât din sectorul turismului, cât și din cel al organizării de evenimente, unde vor fi prezentate publicului o serie de servicii și soluții de afaceri, servicii de călătorie, servicii și soluții de organizare de evenimente, informează Agerpres.

“Participarea României la târgul IMEX 2023 de la Frankfurt este un pas important în promovarea potențialului țării noastre în acest domeniu și, implicit, în atragerea de investiții în industria turismului de evenimente. Piața germană este o piață prioritară pentru promovarea turismului românesc, Germania fiind prima țară care trimite turiști în România”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri și Turism, Constantin-Daniel Cadariu.

Potrivit reprezentanților ministerului, începând cu participarea României la IMEX Frankfurt 2023, orice operator economic din domeniu care dorește să promoveze destinația în afara României și să își extindă afacerea către turiștii străini poate depune documentația pentru a beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT, acordat în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor din turism la expoziții, pavilioane naționale, standuri specializate sau miniexpoziții la care Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Turism participă în străinătate.

România participă la ediția din acest an a IMEX Frankfurt cu un stand de 54,62 mp. În cadrul evenimentului, MAT va prezenta oferta MICE a României și va oferi informații suplimentare celor interesați.

O premieră pentru echipa MAT este promovarea evenimentului “George Enescu” Festival în rândul participanților străini. Cea de-a 26-a ediție a festivalului va avea loc în perioada 27 august – 24 septembrie 2023, la București, și va reuni peste 3.500 de artiști, 150 de soliști și 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 țări și nu mai puțin de 9 orchestre românești. “Generozitate prin muzică” este sloganul festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare